Anadolu Agency

Gorenje je bilo ponosni sponzor Evropskog rukometnog prvenstva EHF EURO 2018, koje se završilo u nedjelju, 28. januara, pobjedom reprezentacije Španije, saopćeno je iz ove kompanije.

Kako se navodi, dodatni doprinos Gorenja ovom specijalnom događaju bila je i posebna promotivna kampanja #simplyfans, sa kojom se nastojalo izbrisati granice i ujediniti navijače sporta iz cijele jadranske regije. To su, kako ističu, i uspjeli tako što su preko 700 rukometnih navijača iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine doveli u Hrvatsku sa specijalnim #simplyfans navijačkim autobusom da posmatraju uživo utakmice Evropskog rukometnog prvenstva EHF EURO 2018.

“Kroz #simplyfans pokret, Gorenje je ohrabrilo sve rukometne entuzijaste svih nacionalnosti, kultura, i uvjerenja da navijaju ne samo za svoje timove, nego da navijaju za posvećenost, sport, i igrače, te da uživaju u rukometnoj igri. Poruka kampanje “Navijajmo zajedno. Navijajmo za rukomet,” je definitivno odjeknula”, navodi se u saopćenju.

Glavna zvijezda Gorenje promotivnog štanda na finalu u Areni Zagreb je bio Ivano Balić, bivši hrvatski rukometaš, koji je dvaput izabran za najboljeg igrača godine od Međunarodne rukometne federacije.

“Partnerstvo na najvišem nivou evropskog rukometa donijelo je Gorenju još veću prepoznatljivost u regionu i na svim ključnim tržištima. Gorenje je prikazano na svim utakmicama širom svijeta, u 30 zemalja u Evropi i 47 zemalja širom svijeta. Pošto su zemlje sa najjačim rukometnim timovima ujedno i najvažnija tržišta Gorenja, sponzorstvo EHF EURO 2018 će izuzetno doprinjeti u postizanju ambicioznih rezultata na ovim tržištima”, saopćeno je iz Gorenja.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here