Kompanija Sony najavila je novu i proširenu seriju 4K HDR televizora dizajniranih da pruže poboljšan kontrast, boju i jasnoću. Riječ je o serijama AF8 i XF90, koje su najnoviji izbor za uživanje u unaprijeđenom 4K HDR kvalitetu slike.

U 2017. godini, kompanija Sony predstavila je  novi 4K HDR OLED televizor pod imenom BRAVIA koji nudi kupcima još više premium mogućnosti prilikom kupovine televizora. Seriju BRAVIA OLED A1 su izuzetno dobro prihvatili kupci i kritičari zahvaljujući njenom inovativnom One Slate dizajnu, koji objedinjuje izuzetan kvalitet slike postignut zahvaljujući OLED ekranu i okružujući zvuk koji dolazi direktno iz samog ekrana pomoću Acoustic Surface™ tehnologije. Sada, na bazi tih inovacija, kompanija Sony proširuje asortiman BRAVIA OLED televizora kako bi ponudila najsavremenije premium OLED televizore široj publici. Nova serija AF8 naslijedila je jedinstven Sony 4K HDR procesor za sliku X1™ Extreme i tehnologiju Acoustic Surface u cilju pružanja ne samo visokog vizuelnog kvaliteta već i impresivnog zvuka.

Kao OLED TV, serija AF8 daje nevjerovatno detaljnu sliku sa dubokom crnom bojom, bogatim i realističnim bojama i izuzetno širokim uglom gledanja. Stručno znanje kompanije Sony u oblasti obrade slike, sakupljano više od pola vijeka, omogućava preciznu kontrolu 8 miliona OLED piksela da bi se dobila zapanjujuća 4K HDR slika bez premca, dok tehnologija Acoustic Surface omogućava da zvuk dolazi iz ekrana, što stvara doživljaj zabave uz samo prelijepu sliku u vidokrugu, zahvaljujući revolucionarnom konceptu One Slate, kojim se izbjegavaju svi vidljivi zvučnici. Zahvaljujući novom dizajnu koji omogućava minimalno zauzimanje površine, televizor AF8 može lako da se postavi gotovo svuda.

U isto vrijeme, Sony je proširio asortiman televizora sa LCD ekranom da bi zadovoljio sve veću tražnju kupaca za raznovrsnijim izborom premium 4K HDR televizora sa velikim ekranom. Nova serija XF90, opremljena procesorom X1 Extreme, biće dostupna sa veličinama ekrana od 75”, 65”, 55” i 49”.

Kako se veličina ekrana povećava, tako postaje lakše da se primijeti zamućenost pokreta, naročito u brzim scenama. Serija XF90 rješava taj problem pomoću nove tehnologije, X-Motion Clarity™, da bi slike brze akcije stalno bile glatke i jasne. Tehnologija X-Motion Clarity koristi ekskluzivni Sony algoritam za direktno lokalno zatamnjenje LED panela u cilju kontrolisanja osvjetljenja i optimizacije njegovog trajanja. Stoga su slike jasne i glatke, praktično bez ikakvog gubitka osvjetljenosti.

Da bi podigao zvuk na viši nivo, dizajn serije XF90 savršeno se uklapa sa novim Sony Dolby Atmos™ kompatibilnim soundbar zvučnikom HT-XF9000. Kombinacija serije XF90 i HT-XF9000 sound bar zvučnika pruža pravi doživljaj kina u kući.

I serija AF8 i serija XF90 će podržavati Dolby Vision™, HDR format iz kompanije Dolby Laboratories. On pruža još dublji, atraktivniji kino doživljaj pomoću upadljivih svjetlijih zona, dubljih tamnih zona i živih boja.

Kako bi pružio unaprijeđeno korisničko iskustvo, Sony TV Android 2018 također radi sa pametnim zvučnicima kao što su Amazon Echo (samo u Velikoj Britaniji), Google Home (samo u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj) i najnoviji Sony LF-S50G pametni zvučnik (samo u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj) koji korisnicima omogućava bežično upravljanje televizorom.

Osim toga, Sony Evropa najavio je serije XF85 i XF80 4K HDR, koje će također biti dostupne u 2018. godini.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here