ceo-latam.com

Iz Privredne banke Zagreb (PBZ) danas su izvijestili da American Express zbog promjena koje donosi evropski regulatorni platno-prometni okvir napušta taj model poslovanja, a korisnici American Express kartica koje je izdao PBZ Card moći će ih koristiti do 31. decembra 2019. godine.

“Slijedom promjena koje donosi evropski regulatorni platno-prometni okvir i koje u značajnoj mjeri utiču na održivost licenčnog poslovnog modela izdavanja i prihvata American Express kartica, kompanija American Express donijela je poslovnu odluku o napuštanju takvog modela poslovanja u EU, zbog čega je otkazala takve modele saradnje, te više neće dodjeljivati licenčna prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama”, navodi se u saopćenju.

Budući da je American Express na hrvatskom tržištu prisutan više od 45 godina, te imajući u vidu dugogodišnju, uspješnu poslovnu saradnju sa PBZ Grupom, u toku su aktivnosti koje bi korisnicima kartica te kuće i poslovnim partnerima omogućile daljnje nesmetano korištenje svih usluga i uz njih vezanih pogodnosti, ističu iz PBZ-a.

Naglašavaju i da će “korisnici American Express kartica izdanih od PBZ Carda, svoje kartice moći koristiti do 31. decembra 2019. godine”.

O rezultatima navedenih aktivnosti PBZ će pravovremeno izvijestiti javnost, ističu iz te banke. Napominju i kako će PBZ Grupa ostati snažno fokusirana na kartično poslovanje, te će i nadalje biti usmjerena na izvrsnost i inovativnost u pružanju kartičnih usluga.

IZVORseebiz
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here