Prema provjerenim informacija iz Ministarstva vanjskih poslova jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Svjetskom ekonomskom forumu koji je danas počeo u Davosu je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

Zvanična tema foruma ove godine je “Stvaranje zajedničke budućnosti u razbijenom svijetu”, a tu su i teme o rodnoj nejednakosti, uticaju napredovanja tehnologija i uticaj globalizacije, kako smanjiti jaz između bogatih i siromašnih, a svakako će najupečatljiviji biti različiti pogledi svjetskih političara.

Svjetski ekonomski forum u Davosu i ove godine će ugostiti veliki broj učesnika i lidera iz svih krajeva svijeta, tokom kojeg će se razgovarati o bitnim ekonomskim pitanjima koja se tiču cijeloga svijeta.

Prisustvo Forumu potvrdilo je više od 70 lidera iz cijeloga svijeta, među kojima su predsjednik SAD Donald Trump, britanska premijerka Theresa May, indijski premijer Narendre Modija, francuski predsjednik Emmanuel Macron, kao i predsjednik Zimbabvea Emmerson Mnangagwa.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here