fena

Ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo je sa svojim saradnicima primila u posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha.

Ministrica Đapo je izrazila zadovoljstvo prijateljskim i dobrim ekonomskim odnosima koji postoje između dvije zemlje, te pozdravila dosadašnje, vrlo značajne, investicije iz Saudijske Arabije u BiH, posebno u hotelijerskom sektoru, rečeno je u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.

Ambasador Saudijske Arabije je istaknuo da broj turista iz njegove zemlje raste iz godine u godinu, jer im BiH nudi prirodne ljepote, povoljnu klimu, dobru gastronomsku ponudu i jako ljubazne domaćine.

Saudijski građani su posebno zainteresovani za zdravstveni turizam, porodični turizam, eko turizam, a po svjetskim statističkim podacima radi se o turistima koji troše velike novčane iznose.

Ministrica Đapo se zahvalila gostima na posjeti i napomenula da će Federalno ministarstvo okoliša i turizma učiniti sve što je u skladu sa njegovim nadležnostima da pomogne saudijskim i ostalim turistima da se što ugodnije osjećaju u našoj zemlji, te da se poveća i broj investicija iz Saudijske Arabije.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here