Wikipedia

Željeznice RS će u ovoj godini provesti program dobrovoljnog odlaska radnika iz tog javnog preduzeća, s ciljem smanjenja broja zaposlenih po principu dobrovoljnosti, koji će, ako bude dovoljno odziva, spriječiti otkaze po osnovu tehnološkog viška.

Za dobrovoljni odlazak radnika još nije raspisan poziv, jer se čeka mišljenje sindikalnih organizacija, ali i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, kao i Zavoda za zapošljavanje RS.

Nakon što se prikupe primjedbe i mišljenja koja će se eventualno ugraditi u tekst pravilnika, bit će upućen javni poziv zaposlenima za dobrovoljni odlazak, za koji, preliminarno, ima zainteresovanih radnika.

“Neko ko je, primjera radi, već 18 godinama zaposlen u Željeznicama RS, zakonski dobija svih šest otpremnina i još šest naknada za dobrovoljni odlazak iz preduzeća”,  pojasnio je generalni direktor ŽRS Dragan Savanović.

U Željeznicama je trenutno zaposleno 2.759 radnika, a plan je da do kraja ove godine taj broj bude smanjen na oko 2.500, dok se zaključno sa krajem restrukturisanja preduzeća očekuje da broj zaposlenih bude 2.100.

 

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here