Večernji.hr

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na redovnoj sjednici donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Općih uvjeta za isporuku električne energije kojom se, između ostalog, dodaje nova definicija organizatora skupine proizvodnih objekata, dopunjava se definicija posebne zone, proširuju prava proizvođača, usklađuju standardi frekvencije s odredbama Mrežnog kodeksa, dopunjuju odredbe vezane za elektroenergetsku saglasnost i odredbe vezane za posebnu zonu.

Dozvole za rad za proizvodnju električne energije izdane su podnositeljima zahtjeva d.o.o. Kalim-profil Tešanj za solarnu fotonaponsku elektranu „Kalim K23-1“, naselje Ljetinić, Općina Tešanj, predviđene godišnje proizvodnje 25,70 MWh (megavat sati) i Eko energetika d.o.o. Sarajevo za solarnu fotonaponsku elektranu „Dragovići 1“ u naselju Dragovići-Jabuka, Općina Foča u FBiH, predviđene godišnje proizvodnje 34,50 MWh, saopćeno je iz FERK-a.

Privrednom društvu  „Merkez-oil“ d.o.o. Novi Travnik izdana je dozvola za rad (licenca) za transport naftnih derivata cestovnim prometom.

Osim toga, na sjednici je izdana dozvola za opskrbu električnom energijom, dozvola II. reda za Erdal d.o.o. iz Sarajeva.

U postupak opće rasprave upućeni su: Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja „Suša-commerce“ d.o.o. Visoko, Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelja Solarna elektrana „Energo solar“, vl. Nikole Marića, te dva nacrta dozvole za opskrbu električnom energijom-dozvola II. reda za Vitol Adriatik d.o.o. iz Sarajeva i G-Petrol d.o.o. Sarajevo.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here