Praznici su prošli, a stigli kilogrami i umor. Naime, u vrijeme povećane konzumacije visoko kalorične hrane, u našem tijelu znatno se smanjuje količina magnezija i potreban nam je dodatan unos ovog minerala kako bismo se vratili u normalu i sačuvali svoje zdravlje.

Da bi uspostavili balans u organizmu tokom zimskih dana, pored redovnog unosa vitamina i minerala, važno je baviti se i fizičkom aktivnošću. Zato vam savjetujemo da počnete sa vježbanjem i svakodnevnim konzumiranjem 1L Mg Mivela vode bogate magnezijem koji doprinosi normalnoj funkciji mišića, smanjenju umora i normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

Kako da se natjerate da vježbate?

Jedna nova vježba dnevno biće dovoljna, a najvažniji rekvizit je vaše tijelo. Svakodnevno se bavite svojim tijelom, stvarajte dobre navike i još bolje rezultate!

Vježba Glute bridge: Lezite na pod, podignite kukove i ispružite jednu nogu. Čvrstih leđa, zategnutog stomaka i kukova u ravni, spuštajte gluteus skoro do poda, pa nazad dok kukovi ne budu u ravni. Vježbu uradite 3 puta, po 10 ponavljanja na svakoj nozi.

Bila zima ili ljeto, briga o zdravlju ne smije izostati. Hranite se zdravo, bavite se fizičkom aktivnošću, a prirodan magnezij iz Mg Mivela logičan je izbor u trenucima kada organizmu treba oporavak.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here