Prevent grupacija, kao jedan od vodećih poslodavaca u BiH sa značajnim prisustvom u ZDK, nastavlja sa projektima podrške lokalnoj zajednici. S tim u vezi u Zenici je uručena donacija za JU Dom Porodica, koja okuplja blizu 80 korisnika, djecu bez roditeljskog staranja.

“Kroz ove aktivnosti želimo unaprijediti uvjete življenja i pomoći onima kojima je pomoć potrebna.  Radi se o donaciji namještaja za uređenje zajedničkih prostorija u kojima korisnici Dom Porodica  svakodnevno borave i nadamo se da smo im na ovaj način boravak učinili ugodnijim, te planiramo nastaviti podršku ovoj ustanovi i u narednom periodu”, izjavio je Edin Skejić, direktor Prevent Zenica.

Posjeta predstavnika Uprave Prevent grupacije bila je i prilika da se predstavi rad ove ustanove te razgovara o mogućnostima dalje saradnje. Direktorica JU Dom Porodica, Draženka Subašić, zahvalila se na ovoj vrijednoj donaciji, koja je prva u ovoj godini, te izrazila nadu da će i drugi veliki privredni subjekti pratiti primjer Prevent grupacije.

„Dom-porodica“ je javna ustanova u Zenici čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja. Ova ustanova socijalne zaštite osnovana je davne 1960. godine rješenjem tadašnjeg Narodnog odbora Opštine Zenica. Zgrada Doma je namjenski izgrađena za smještaj djece različitog uzrasta, od malih beba do omladine. Pored adekvatnog smještaja, Ustanova djeci obezbjeđuje optimalne životne uvjete te multidisciplinarno pristupa kreiranju svakog individualnog plana rasta i razvoja.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here