Sony Corporation (Sony) će predstaviti novi asortiman proizvoda na CES 2018 u Las Vegas, Nevada, koji će se održati od utorka, 9. Januara  (po lokalnom vremenu).

Tu će biti predstavljeni najnoviji asortiman proizvoda, kao što su 4K OLED televizora i bežične stereo slušalice sa potiskivanjem buke koje vam omogućavaju da uživate u muzici visoke kvalitete zvuka dok vježbate. Kompanija će predstaviti svoju najnoviju inicijativu u oblasti automobilskih vizuelnih senzora koji će doprinijeti potpunoj autonomnoj vožnji u društvu, i umjetnu inteligenciju (AI) i robotiku, uključujući i nedavno objavljeni robot za zabavu Aibo, koji će po prvi put biti izložen izvan Japana .

Predsjednik i izvršni direktor Sony Corporation Kazuo Hirai je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak, 8. januara istakao: “Na području potrošačke elektronike, čvrsto vjerujemo da imamo još mnogo toga što možemo učiniti kako bi smo predstavili inovacije i najvažnija kreativna iskustava i zabavni sadržaj kroz naše proizvode. “

Glavni proizvodi i prototipi koji će biti predstavljeni

Kućna zabava i zvuk

Nova serija 4K OLED BRAVIA® AF8 TV je opremljen sa 4K HDR slikom i procesorom X1 Extreme sa Sony jedinstvenom tehnologijom Acoustic površina koji izaziva vibracije ekrana i omogućava zvuku prenos direktno sa TV ekrana, koji se primjenjuje u prošlogodišnjem visoko priznatoj seriji A1. Ova serija dopunjuje niz 4K OLED BRAVIA TV-a novi dizajn koji je okupirao područje je sveden na minimum, što omogućava TV AF8 da budu postavljeni na nekoliko različitih mjesta. Ova serija pruža duboku i potpunu integraciju slike i zvuka, kao što to može samo Sony.

A XF90 BRAVIA 4K LCD TV serija posjeduje X1 Extreme procesor . Sa novom tehnologijom X-Motion Clarity , pokretne slike su precizno kontrolisane kako bi se smanjilo zamućenje i omogućila brzo i jednostavno snimanje slika. Sa velikim ekranom do 75 inča možete uživati ​​u brzom djelovanju filma ili sportskog sadržaja sa visokom kvalitetom i jasnim slikama na velikom ekranu.

Sljedeća generacija X1 Ultimate procesora će takođe biti izložena. Imat će dva puta više procesorske snage u realnom vremenu u poređenju sa trenutnim X1 Extreme procesorom. Maksimizirajući potencijal LCD i OLED panela, nastoji da obezbijedi najviši nivo kvaliteta slike u BRAVIA TV historiji. Na ekranu će se prikazati i 8K ekran sa X1 Ultimate procesorom. U kombinaciji sa jedinstvenom Sony Backlight tehnologijom, naš prototip demonstriranog 8K displeja ponosno prikazuje realno vrijeme obrade 8K HDR sadržaja, kao i maksimalnu osvetljenost od 10.000 piksela, koja je najveća u HDR formatu.

Osim toga, bežične stereo slušalice WF-SP700N bez buke, donose nenadmašanu kvalitetu zvuka koji podržava aktivan stil života i može se pohvaliti da su prve u svijetu kao takve. Sada možete posvetiti punu pažnju na sport ili vježbe koje trenutno praktikujete i da istovremeno uživate u svojoj omiljenoj muzici. Režim ambijentalnog zvuka takođe vam omogućava da propustite spoljašnji zvuk dok trenirate i slušate muziku. Osim toga, planiran je i WI-SP600N kao sportski model u kategoriji bežične slušalice sa trakom iza vrata.

Osim toga, Sony će na licu mjesta napraviti demonstraciju audio-asistenta, koji će biti održan u simuliranom dnevnom boravku i kuhinje i pokazati raspon Sony audiovizualne opreme. Osim stavljanja muzike i video sadržaja, Google Now na televizoru BRAVIA i prošlogodišnji zvučnika smartphone LF-S50G se lako može povezati s nekoliko različitih IoT uređaja i usluga u cilju da komanduje kućanskim aparatima, štoje najnovija vijest. BRAVIA podržava glasovne komande putem uređaja Amazon Echo, i LF-S50G .

 

Life Space UX

Proizvodi životnog prostora UX vam daje snagu da transformirate vaš prostor i za stvaranje novih iskustava. Novi LSPX-A1 4K Ultra Short Throw projektor biće objavljen na proljeće 2018. godine u SAD-u. Dizajniran da se uklapa u sredinu, sa vještačkom površinom od mermera, aluminijumskim ramom sa završnim dodirom i drvenim polom, ovaj projektor savršeno se uklapa u bilo koji životni prostor. Njegova ugrađena tehnologija za obradu slike vam omogućava da uživate u 4K HDR projekciji do 120 inča samo postavljanjem na zid, dok je njegov visokotehnološki zvučnik kompatibilan sa Advanced Vertical Drive stvara zvuk koji odjekuje u cijelom prostoru. Na primjer, možete pretvoriti svoj prostor tako što projektujete slike šuma na zidu i slušate lupanje struje. Takođe ima i bas zvučnike za fascinantno iskustvo zvuka dok uživate u svom omiljenom filmu.

Digitalna obrada slike

Tu će biti prikazan model CCB WD1 , novi Camera Control Box koji proširuje mogućnosti trenutno dostupnih kamera RX0. Ovaj model uvodi napredni kvalitet fotografije sa ultra-dobro opremljenim fotoaparatima kompanije Sony RX u robusnom i vodootpornom kućištu. Osim toga, Sony će predstaviti nova rješenja za multi-kameru koja će omogućiti svestrani model RX0 , povezivanje preko pouzdane žične veze. Objektiv ima kompaktne dimenzije, ali zadržava mogućnost kvalitetnijeg uvećanja i slike, sa novim aparatom srebrne boje Sony stvarne α6300 modela. Osim toga, kada je u pitanju digitalna kamera, Sony će predstaviti najnovije proizvode, uključujući i α Cyber-shot, kamkorderi, i Action Cam i FS7 II XDCAM memoriju kamkordera i drugih kamera dizajniranih za snimanje filma, reklama i za druge profesionalne upotrebe.

Game i mrežne usluge

Uživajte u novom PlayStation®VR virtuelnom iskustvu iz “Last Guardian”, akciono-pustolovne igre koja opisuje prijateljstvo između malenog dječaka i kolosalnog, misterioznog bića po imenu Triko.

Automatski vizuelni senzori (koncept)

Moćni Sony vizuelni senzori daju automobilu dar vizije u ovoj novoj demonstraciji koja pokazuje mogućnosti za doprinos stvaranju potpuno autonomnog pogona. S obzirom na sve veću potražnju za tehnologijom koja omogućava automobilima da upišu okruženje od 360 stepeni tokom situacije vožnje, napredna Sony tehnologija vizuelnog senzora može brže i preciznije prikupiti informacije o životnoj sredini od ljudskog oka. Posjetite štand kompanije Sony Corporation da biste vidjeli našu viziju budućnosti automatske vožnje s senzornom tehnologijom koja prevazilazi ljudsko oko.

Umjetnička inteligencija i robotika

Na sastanku za korporativne strategije u junu 2016. godine, Sony je najavio da će biti usmjerene na integraciju postojećih snaga u područjima kao što su audio i video tehnologije, senzori i mehanika, uz umjetne inteligencije, robotike, komunikacije i druge elemente. Od tada radi na brojnim projektima u ovim oblastima. Jedan takav projekat je Aibo, autonomni robot za zabavu. Biće izložen na sajmu CES po prvi put van Japana.

IZVORSaopštenje Sony
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here