Njemačka kompanija Volkswagen postavila je novi rekord kada je u pitanju broj proizvedenih automobila.

Ove godine VW je proizveo šest miliona automobila, prvi put u historiji njemačke kompanije. Kompanija iz Wolfsburga proizvela je rekordnu proizvodnju u svojih 50 pogona u 14 zemalja, a novi članovi porodice poput T-Roc, Tiguan Allspace i Atlas takođe su pomogli. Kompanija iz Wolfsburga proizvela je rekordnu proizvodnju u svojih 50 pogona u 14 zemalja, a novi članovi porodice poput T-Roc, Tiguan Allspace i Atlas takođe su pomogli.

Nije čudno što su ove godine Polo, Golf, Jetta i Passat najpopularniji Volkswagen modeli, a model Santana dostupan je u nekoliko verzija na kineskom tržištu.

VW prodaje više od 60 modela širom svijeta, a neki su i dalje u planovima. Kompanija radi na T-Cross modelu, a mnogi vjeruju da će se model Phaeton vratiti. VW radi na nekoliko električnih modela tako da se očekuje nova evidencija u narednim godinama.

Od prvog Beetle modela, popularnog Buba, proizveden je proizvodnom linijom prije 72 godine, VW je proizveo više od 150 miliona automobila. Ponuda će se proširiti u narednim godinama, a SUV će biti prioritet, koji do 2020. godine dostigne broj od 19 modela. To znači da će zauzeti 40 posto udijela u cijeloj Volkswagen modelskoj ponudi.

Sljedeći projekat je električno vozilo porodičnog ID-a, a očekuje se ID hatchback, ID Crozz crossover i ID Buzz mikrobus.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here