Godinu za godinom Renault Grupa na svjetskom nivou bilježi rekord za rekordom. Napredak bilježe svi segmenti, uključujući Renault LKV diviziju koja nema dostojnog rivala od 1998. godine, kao i segment vozila sa nultom emisijom štetnih plinova, kojom Renault dominira evropskim tržištem. Ne samo na svjetskom tržištu, porast prodaje i potvrda povjerenja zabilježena je ove godine i na bosanskohercegovačkom tržištu, gdje je Alijansa isporučila blizu 1.500 vozila.

Svježa gama automobila, zatim izuzetno prilagođeni uslovi finansiranja, te vrhunska podrška u postprodaji Renaultu su priuštili titulu uspješnog i poželjnog partnera u godini na izmaku. Modeli sa novim vizuelnim identitetom, naprednom tehnologijom današnjice i niskim troškovima održavanja već dvije decenije uživaju veliko povjerenje kupaca širom BiH, koji imaju bogato zaleđe kroz prodajno-servisnu mrežu koncesija po visokim Renault standardima.

Kvalitet, izdržljivot, ekonomičnost, te postprodajnu prodršku prepoznali su ponovo mnogi pravni subjekti u BiH u protekloj godini. Koristeći vozni park Renault i Dacia vozila, vodeće kompanije u BiH poput Coca-Cole, BH Telecoma, m:tel-a, HT Eroneta, Podravke, Violete, Orbica, Nelta i drugih, s Renaultom kao pouzadnim starteškim partnerom, realizovali su maksimalnu vrijednost za uloženi novac. Mogućnost personalizovanih prerada koju predvodi Renault Pro+ odjel, niski troškovi održavanja i maksimalna orijentisanost ka klijentu s razlogom čine Renault liderom na tržištu LKV vozila, a Clio, Master i Duster modelima koji savršeno optimiziraju poslovanje.

No, neke stvari se ne mijenjaju. Renault i u novu godinu ulazi sa jednakim ambicijama, pa već s početkom 2018. planira na  bh. tržište lansirati novi Dacia Duster, model koji već sada ubire brojne fanove. Naravno, vrhunac potvrde kvaliteta i vrijednosti imidža dignute u orbitu doći će sa modelom Renault Megane R.S. koji će na cestu donijeti najbolje od Renault Sport odjela i dašak F1 tehnologije.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here