Eldin Hadžiselimović, direktor kompanije ASA Holding - Foto: Klix.ba

Predstavnici naših kompanija za Business Magazine govorili su o, uprkos brojnim poteškoćama, ostvarenim poslovnim rezultatima u protekloj godini i otkrili nam nove planove i ideje. U kakvom su poslovnom ambijentu poslovale domaće kompanije, saznajte kroz njihove odgovore na pitanja. O radu i planovima kompanije ASA Holding, govori Eldin Hadžiselimović, direktor.

Kako ocjenjujete poslovni ambijent u BiH tokom 2017. godine uopće?

Hadžiselimović: Više puta smo naglašavali izazove i prednosti poslovanja u BiH. Sam početak godine bio je obilježen izmjenama zakona koji ne idu naruku poslodavcima i izvoznicima gdje smo kroz Udruženje poslodavaca pokušali naći zajednička rješenja sa Vladom. Nažalost, nismo dobili suštinska rješenja i iz ugla poslodavaca mogu reći da je ovo još jedna  izgubljena godina u pokušaju da se poboljša poslovni ambijent u BiH i kompanije učine konkurentnijim na tržištu.

S kojim izazovima u poslovanju ste se susretali u prethodnoj godini?

Hadžiselimović: ASA Grupacija je ove godine napravila značajan iskorak u poslovanju svih 15 pojedinačnih članica. Ulaganjem u osnovne stubove razvoja, kao što su finansije, usluge, zdravstvo, nekretnine i prirodini resursi zadržali smo trend rasta. Primarni fokus svakako je bio na oblastima bankarstva, osiguranja i zdravstva. Kao rezultat, pozicionirali smo se među vodeće domaće brendove kada su u pitanju ove tri usluge.

Kakvi su planovi vaše kompanije za 2018. godinu?

Hadžiselimović: ASA Grupacija kao jedan od lidera na domaćem tržištu sigurno će nastaviti ulagati u razvoj poslovanja i inovativna rješenja kako bi kreirali što kvalitetniju uslugu za naše klijente.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here