Foto: Tportal

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak, 1. januara pokreće svoj Peti program (HRT – HTV 5) namijenjen Hrvatima izvan Hrvatske te međunarodnoj javnosti, objavljeno je na mrežnim stranicama HRT-a.

Pristup satelitskomu signalu bit će moguć u Evropi, Sjevernoj Americi, Australiji i na Novom Zelandu, a emitirat će specijalizirane sadržaje namijenjene hrvatskim iseljenicima i međunarodnoj javnosti, odabir sadržaja na četiri HRT-ova nacionalna televizijska programa te izbor iz arhivskoga materijala Hrvatske radiotelevizije.

Među tim sadržajima bit će televizijske vijesti na englesko, njemačko i španjolsko jeziku te dokumentarne serije Otkrivamo Hrvatsku i Hrvatska, moj izbor u kojima je portretirana sudbina iseljenih Hrvata, povratnika i stranaca u Republici Hrvatskoj. Na rasporedu će biti i dokumentarni sadržaji koji prate historijske veze Hrvatske i svijeta i bilježe vrijednost hrvatske kulturne baštine te specijalizirana emisija za hrvatske manjine i iseljeništvo, odnosno hrvatski narod u BiH.

Namjera je uredništva Petog programa HRT-a u što skorije vrijeme spomenute sadržaje ponuditi i na engleskon, njemačkom i španjolskom jeziku kako bi se Hrvatsku u svjetskim razmjerima učinilo bliskom ne samo mlađim naraštajima hrvatskih iseljenika, nego i strancima.

Osmosatni program, koji će sadržavati približno devedeset minuta specijaliziranih sadržaja na dan, emitirat će se još dvaput dnevno kako bi se pokrile sve vremenske zone i područja sa znatnim brojem hrvatskih iseljenika. Podrobniji podaci o programskom rasporedu Petog programa moći će se pronaći na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr, na podstranicama raspored.hrt.hr te na teletekstu, od ponedjeljka, 1. januara.

IZVORPoslovni.hr
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here