Uspješno implementirane aktivnosti CEO 2017

368
ceo

Serija CEO konferencija još jednu godinu za redom uspješno je implementirana u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i suorganizatore Sberbank BH i Sol Azur & Buenavista.

CEO konferencija je za 2017. godinu uspjela premašiti ukupan broj učesnika svih prethodnih godina, što potvrđuje progresivan rast i prepoznatljivost ovog brenda u regiji. Kroz svoj sadržaj CEO konferencija utiče na promjenu ličnih stavova, poimanje društvenih normi, te kroz priče uspješnih govornika, koji razbijaju sve stereotipe i dokazuju da uz shvatanje snage vlastitih sposobnosti, ne postoje barijere i ograničenja u profesionalnom razvoju mladih.

Kroz prethodne godine, inovativnim, zabavnim i edukativnim programima svih konferencija prisustvovalo je blizu 10.000 učesnika, a ove godine uspješno je implementirano 15 događaja CEO konferencije u periodu od 25. marta do 17. decembra. Konferencije su održane u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Podgorici, Zenici, Tuzli i Banja Luci.

„Poruka ovogodišnjih CEO konferencija ostaje odana misiji projekta, a to je poslati mladima poruku da je uspjeh na našim prostorima moguć, uz istrajnost, posvećenost i neprekidno samousavršavanje, čemu svjedoči preko 200 govornika, uspješnih pojedinaca koje je ovaj projekat okupio prethodnih godina. Najbolji pokazatelj uspjeha CEO konferencije je upravo odaziv mladih na osam CEO konferencija koje su realizovane ove godine, kao i na edukativni program CEO Academy“ , poručio je projektni menadžer Nazif Holjan.

Projektna asistentica, Sumeja Čakalović, istaknula je da su realizirani događaji zaista klupko znanja, emocija i pozitivne energije, što je na kraju rezultiralo sa uspješno završenim aktivnostima.

„Zaista sam ponosna na postignute rezultate, projekti kakav je CEO konferencija su ključni za karijerni i profesionalni razvoj mladih u Bosni i Hercegovini, sretna sam što sam dio najpozitivnije priče za mlade u regiji“,  dodala je Čakalović.

Misiji kreiranja novih prilika za mlade neizmjerno doprinosi podrška partnera CEO konferencije, koji su prepoznali njen značaj svih prethodnih godina. Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu od prve godine realizira projekat u partnerstvu sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske, a podršku projektu pružaju  i brojni drugi partneri i prijatelji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here