Poslovni dnevnik

U Brodogradilištu Viktor Lenac uspjeli su visoko podići ljestvicu. Godinu na izmaku zaključit će sa rekordnom dobiti, najvećoj u historiji.

To se vidjelo već iz rezultata za prvih devet mjeseci u kojem su iskazani udvostručeni prihodi u odnosu na prethodni period, uz neto dobit od 3,58 miliona eura, koja je već tada premašila onu iz 2015. godine, koja je do sada slovila kao rekordna. Zadnje tromjesečje bit će samo bonus ovim pokazateljima.

Čelni čovjek brodogradilišta Aljoša Pavelin dužnost predsjednika Uprave preuzeo je prije godinu i po dana i najavljuje da će 2018. godina biti prilično izazovna.

“Morat ćemo iskoristiti baš sve prilike koje nam se tokom godine budu otvarale na tržištu. Da bismo za godinu ispred nas mogli sa sigurnošću reći da će biti stabilna i bez izazova, morali bismo imati već ugovoren posao nekog većeg projekta. Takav projekat donosi veću količinu prihoda i viši nivo zaposlenosti, pa smanjuje, uvjetno rečeno, pritisak u našoj bazičnoj djelatnosti, remontima. Dok nam nije potvrđen projekat na američkom ratnom brodu Mount Whitney, mi ni za ovu godinu nismo mogli predvidjeti ništa drugo osim žestoku borbu za svaki posao”, pojašnjava Pavelin, te navodi da brodogradilištu godišnje treba između 35 i 40 miliona eura prihoda da bi mogli stvoriti zdravu dobit, koju smatra pravim pokazateljem uspješnosti poslovanja kompanije.

IZVORposlovni dnevnik
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here