Fena

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je Bihaćku pivovaru, u okviru posjete Unsko-sanskom kantonu koja je počela u četvrtak sastankom sa privrednicima.

“Podrška domaćim proizvodima sigurno je jedan od prioriteta ove Vlade”, poručio je Novalić tokom sastanka sa generalnim direktorom Bihaćke pivovare Edinom Ibrahimpašićem.

Novalić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku vidjeti kako je ova porodična kompanija sa velikom tradicijom organizovana i čuti kakve ima planove za budućnost.

“Veoma sam sretan što sam imao priliku čuti glas naših iskusnih privednika, te što sam iz prve ruke saznao na koji ih način federalna vlast može podržati”, istaknuo je Novalić. 

Naglasio je da Bosna i Hercegovina ima veliki potencijal u proizvodnji flaširane vode, no, izrazio je nezadovoljstvo što se ona još uvozi.

“Umjesto naše privrede podržavamo privredu drugih zemalja”, rekao je Novalić i dodao da bh. prirodni resursi moraju biti u funkciji razvoja i zapošljavanja.

Naglasio  je da Vlada FBiH radi na tome kroz moderno zakonodavstvo, a kao primjer je naveo zakon o koncesijama koji se već nalazi u parlamentarnoj proceduri.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here