Radio Sarajevo

Grad Sarajevo dobio je budžet za narednu godinu. Iznosi 19 miliona i 57 hiljada KM. Planiran je nastavak radova na izgradnji Trebevićke žičare, biciklističke staze i organizacije EYOF-a.

Predloženi budžet dobio je podršku 19 vijećnika, četiri su bili protiv, a dva suzdržana. Predviđen je nastavak kapitalnih projekata.

„I dalje će se pratiti kapitalni projekti, prije svega žičara za koje planiramo i otvorenje u aprilu 2018. Dalje podrška kapitalnim projektima kao sto je EYOF 2019, biciklistička staza i ostali projekti koje podržava grad”, kazala je Amela Kolovrat, pomoćnica gradonačelnika za finansije.

Efekti, dodaje, bit će uskoro vidljivi. Probna vožnja Trebevićkom žicarom očekuje se već 6. aprila.

„Ono što je veoma bitno to da smo stavili novu stavku formiranje JU ARS AEVI za koju smo obezbijedili početni kapital od 150.000 KM, tako da je to još jedna kapitalna investicija grada Sarajeva koja će početi od 2018. da se razvija“, ističe Igor Gavrićpredsjedavajući Gradskog vijeća.

Amandmanima je osigurano da se budžetom za 2018. planira 30.000 KM za akademiju Fudbalskog kluba Sarajevo, kao i 30.000 KM za izgradnju spomenika Dariju Džamonji i Kemalu Montenu u Parku kod Predsjedništva.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here