U postupku javne nabave za izvođenje radova na projektu modernizacije i elektrifikacije dionice Zaprešić – Zabok, vrijedne 67 miliona eura bez PDV-a, pristiglo je sedam ponuda, obavijestili su u iz HŽ Infrastrukture.

Ponudu su poslale četiri zajednice ponuđača i to Kolektor Koling, SŽ-ŽGP Ljubljana i AžD Praha u iznosu od otprilike 74,7 miliona eura, zatim Colas Rail Hrvatska, Colas Rail SAS GH Holding i GP Krk u visini od oko 74 miliona eura; Strabag, Strabag AG i Poduzeće za ceste Split u iznosu od otprilike 77,8 miliona eura, te Dalekovod, DIV grupa i Kamgrad u iznosu od otprilike 87,9 miliona eura.

Svoje ponude su poslale i tri kompanije: Swietelsky od 70 miliona eura, Comsa od otprilike 86 miliona eura, te China Railway Eryuan Engineering Group, u visini od otprilike 100,6 miliona eura. Svi navedeni iznosi su bez PDV-a.

Riječ je o dionici dužine gotovo 24 kilometara na pruzi regionalnog karaktera Zaprešić – Čakovec. Po završetku modernizacije vrijeme putovanja brzih vozova skratit će se za oko 50 posto, a putničkih za oko 30 posto. Time će se stvoriti i preduvijeti za uključivanje tih vozova u sistem gradsko-prigradskoga prijevoza grada Zagreba. 

IZVORseebiz
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here