iphone
BGR.com

Kada na tržište dođe novi model mobitela, korisnici često govore kako je njihov stari uređaj baš nekako u to vrijeme usporio  stvarajući time svojevrsnu teoriju zavjere o tome kako proizvođači, a pogovito Apple, namjerno usporavaju uređaje starijih generacija.

Sve se to čini, naravno, kako bi kupci požurili u prodavnice po nove mobitele.

Na Redditu su se ovih dana pojavili podaci o tome da je u Appleovom iOS-u 11 pronađen kod koji upućuje na to da neki uređaji mogu namjerno usporiti rad, pa im se performanse na testovima smanjuju, rad na njima je otežan i općenito mobiteli rade znatno sporije.

Zašto je tako, zapitali su se mnogi, pa se u raspravu uključio i Apple. U službenom saopćenju za TechCrunch su naveli kako je sve napisano o usporavanju nekih starijih modela iPhonea tačno.

Naime, kažu iz Cupertina, njihov je cilj “pružiti najbolje korisničko iskustvo”. S obzirom na činjenicu da litij-ionske baterije s vremenom degradiraju, a u hladnijim uvjetima imaju problema sa isporučivanjem maksimalne snage, uređaji se nekada mogu neočekivano brzo ugasiti kako bi zaštitili komponente od ozbiljnijeg oštećenja.

Iz Apple kažu da su prošle godine za modele 6, 6S i SE uveli opciju u iOS-u koja ponekad namjerno smanjuje performanse uređaja kako bi olakšala rad s problematičnom baterijom. Time se izbjegava i spomenuto iznenadno gašenje mobitela. Ista opcija ove je godine proširena i na iPhone 7, pa bi to trebao biti osnovni razlog zašto neki korisnici imaju osjećaj da im mobiteli “štekaju” čim se na tržištu pojavi novi model.

IZVORseebiz
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here