PYMNTS.com

Zagrebačka podružnica japanske kompanije Panasonic odnedavno posluje u novim uredima smještenim na adresi Brune Bušića 27 u Zagrebu. U sklopu novootvorenog ureda opremljen je i potpuno novi trening centar.

Radi se o centru za obuku na Panasonicovim aparatima za grijanje i hlađenje (klimatizaciju). Na 70 kvadratnih metara montirani su pravi aparati i njihova instalacija izvedena je kao u stvarnosti.

Aparati su koncipirani u dvije osnovne cjeline: dizalice topline zrak – voda Aquarea za kućnu primjenu i dizalice topline zrak – zrak, sistemi VRF za profesionalnu primjenu.

Obje tehničke cjeline imaju posebne upravljačke module. Moguće je simulirati gotovo sve situacije u radu aparata i najčešće pogreške.

Obuka je predviđena za mašinske projektante, Panasonicove servisne i prodajne partnere, te instalatere grijanja i klimatizacije. Za svaku od ovih grupa polaznika predviđen je odgovarajući nivo predavanja i vježbi.

Ovo je prvi takav trening centar u Hrvatskoj, no regionalnog je karaktera. Pokriva Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, te Crnu Goru.

Trening centar je otvorio Keiji Takiguchi, japanski ambasador u Hrvatskoj, koji je naglasio važnost privredne saradnje, te podsjetio na to da se sljedeće godine obilježava stota godišnjica osnivanja kompanije Panasonic.

IZVORseebiz
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here