U prisustvu velikog broja građana, predstavnika lokalne zajednice, partnera i gostiju, presjecanjem vrpce Hajr česme u naselju Švrakino 2 u Općini Novi Grad Sarajevo, Hifa Oil je i službeno predala novi kompleks na korištenje stanovništvu ovog naselja. Nakon obraćanja predstavnika mjesne zajednice Švrakino 2, zatim Izudina Ahmetlića vlasnika i direktora kompanije Hifa OIl, i Semira Efendića načelnika Općine Novi Grad Sarajevo, Hajr česma je svečano otvorena zajedno sa članovima porodica šehida i palih boraca ovog naselja.

Kao izvor koji je koristilo stanovništvo cijelog naselja, tekuća voda je postojala i ranije. Sedamdesetih godina stanovništvo se samoincijativno organizovalo i postojeći izvor koji je bio od dasaka su betonirali i tako koristili za piće. U toku posljednjeg rata izvor-voda je bila od velike koristi stanovništvu sa lijeve i desne strane saobraćajnice, jer gradski vodovod nije bio u funkciji. Čak je i jedna osoba poginula čekajući u redu za vodu na ovom izvoru, jer je često granatiran.

“Nekoliko godina poslije rata, česma je zapostavljena, a analiza vode prije dvije godine pokazala je da voda nije za piće. Kupovinom zemljišta kada su krenuli radovi na izgradnji novih objekata Hifa Oil, predstavnici naselja su tražili da im sačuvamo izvor, jer je to u toku rata bila česma spasa za ovaj kraj. Hajr česmu je donirala moja majka kada je čula cijelu priču, a Hifa Oil je obećala predstavnicima mjesne zajednice da ćemo postojeću i neuslovnu česmu srušiti, očistiti, dovesti je u funkciju, te sagraditi novu i bolju, i predati na upotrebu”, kazao je Izudin Ahmetlić izvršni direktor kompanije Hifa Oil.

Nakon otvorenja Hajr česme, u neposrednoj blizini, upriličeno je i otvaranje nove benzinske pumpe Hifa Oil, u kojoj od danas radi 15 novih radnika koji su većinom iz naselja Švrakino. Riječ je o novom brandu Hifa Oil  – Euro Oil koji je spoj savremene i po evropskim standardima sagrađene benzinske pumpe sa pratećim sadržajima, kao što su super market, te mini resotoran. Sa novim vizuelnim identitetom i konceptom koji objedinjava točenje goriva, shopping i servis vozila, novi brand Euro Oil pozdrazumijeva i nova ulaganja i nova radna mjesta sa ciljem značajnijeg ulaska kompanije u segment maloprodaje, a koji će osim Euro Oila uključiti još jedan novi brand komapnije – Euro Marketi.

Za prvih 200 kupaca osigurano je besplatno točenje 10 litara goriva.

IZVORSaopštenje Hifa Oil kompanije.
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here