Danas je u predivnom ambijentu Coloseum Cluba i uz prisustvo mnogobrojnih novinara, ugostitelja, gostiju i prijatelja projekta, promovisan jedinstveni, sasvim nezavisni  i najpotpuniji vodič kroz gastro ponudu grada SarajevaSarajevo Food Dictionary. SFD je prvi i jedini kulinarski vodič kroz šaroliku i bogatu gastro ponudu Sarajeva, namijenjen turistima, ali i Saralijama.

Ideja za ovaj projekat se rodila sasvim slučajno i sretna sam što je današnjom promocijom i realizovana. Više od šest mjeseci smo radili potpuno nezavisno, te uz pomoć vrhunskih gastro stručnjaka obilazili ugostiteljske objekte od Baščaršije do Ilidže i ocjenjivali ponudu sarajevskih restorana. Vodič je četverojezičan, štampan na 80 strana u prvom tiražu od deset hiljada primjeraka, a sve informacije u njemu su dostupne na engleskom, arapskom, turskom i našem jeziku. Uz dosta drugih informacija, glavni dio SFD-a čini Gastro Abeceda, odnosno 85 abecedno popisanih jela, pretežno tradicionalnih, kratak opis svakog jela i top 3 mjesta u Sarajevu gdje se to konkretno jela može probati. Sigurna sam da će SFD vrlo brzo biti nezaobilazan vodič za sve podjetioce našega grada, ali i za naše sugrađane”, rekla je Medina Dedajić, direktor i kreator Sarajevo Food Dictionary.

Već od danas, na 50 atraktivnih mjesta u gradu odnosno u najboljim hotelima, hostelima, restoranima i kafićima uključujući i hotele na olimpijskim planinama Jahorina i Bjelašnica. te ugostiteljskim objetima na Trebeviću, svako može preuzeti svoj besplatni primjerak Sarajevo Food Dictionary.

IZVORSaopštenje
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here