Novi AP Lab training program “Agile Project Management (PM) Masters Program” trajat će četiri sedmice, a namijenjen je svima koji imaju želju da izgrade temelje u oblasti projekt menadžmenta u IT okruženju.

Svi polaznici imat će priliku naučiti kako upravljati projektima, te kako osigurati da finalni proizvod bude kvalitetan u skladu sa klijentovim očekivanjima. Za prijavu na Agile PM Masters Program prethodno IT znanje nije potrebno.

Uprkos velikom potencijalu, o kojem se u posljednje vrijeme mnogo govori, softverska industrija suočena je sa problemom nedostatka stručnog kadra. Neprilagođen obrazovni sistem tržištu rada, kao i nedostatak praktičnog rada, samo su neki od razloga deficita ovog kadra, kako na svjetskom, tako i na bh. tržištu.

S namjerom da mladima pruži podršku u obrazovanju, ali i omogući usavršavanje postojećeg znanja, te sticanje praktičnog iskustva, kompanija Authority Partners je 2013. godine pokrenula AP Lab praksu.

Veliki uspjeh prakse, u sklopu koje je do sada održano 19 trening sesija, u kojima je učestvovalo 212 praktikanata, od kojih je 43 najtalentovanijih i zaposleno u ovoj kompaniji, razlog je zbog kojeg je kompanija Authority Partners odlučila pokrenuti besplatan Agile PM Masters Program, namijenjen mladima koji žele usavršiti IT projekt menadžment vještine.

 “Agile PM Masters Program je fokusiran na učenje vještina potrebnih za rad u realnom okruženju. Ovo je izuzetna prilika za sve one koji vole istraživati i žele proširiti svoje znanje. Smatramo da će ova praksa najviše odgovarati onima koji tek počinju karijeru ili onima koji razmišljaju o promijeni trenutnog posla. Najbolji praktikanti imat će priliku zaposliti se u našoj kompaniji, te raditi u timovima na izazovnim projektima, sve s ciljem stvaranja svijetle budućnost BiH i dostizanja punog potencijala ove privredne grane u našoj zemlji – izjavio je direktor inženjeringa u kompaniji Authority Partner Emir Ramadanović.

Prijave za Agile PM Masters Program otvorene su do 29. decembra.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here