fena

Na održanoj Izbornoj skupštini Udruženja poslodavaca KS za predsjednika Upravnog odbora na period od godinu dana imenovan je Safudin Čengić, generalni direktor i suvlasnik Centrotrans Eurolinesa, saopšteno je danas iz Udruženja poslodavaca KS.

Čengić je i predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća KS, a obnašao je i funkciju potpredsjednika i predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH. U dosadašnjem radu dodijeljena mu je Šestoaprilska plaketa Grada Sarajeva, Zlatna plaketa Internacionalne lige humanista, a 2006. izabran je za menadžera godine u BiH.

Novi predsjednik Skupštine Udruženja poslodavaca je Nijaz Skenderagić, suvlasnik firme Ataco i član UO Udruženja poslodavaca FBiH.

Također, imenovan je Upravni odbor od sedam i Izvršni odbor od 10 članova, kao i članovi i zamjenici članova u Ekonomsko-socijalnom vijeću Kantona Sarajevo.

Na četvrtoj izbornoj skupštini Udruženja poslodavaca Kantona Sarajevo predstavljene su aktivnosti i rezultati rada Udruženja u protekloj godini, kao i program rada za period od 2017. do 2021.

Među najznačajnijim aktivnostima Udruženja u periodu od 2014. do 2017. izdvojeni su: priprema hitnih ekonomskih mjera za izlazak iz krize, inicijativa za jačanje saradnje sa Uredom gradonačelnika, prezentiranje stvarnih šteta nastalih kao posljedica demonstracija, prijedlog za pomoć firmama koje imaju direktnu posljedicu od demonstracija, te inicijativa za ukidanje Odluke o zaštiti i poboljšanju kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevo.

Navedeno je da je Udruženje u prethodnom periodu, kroz Ekonomsko-socijalno vijeće KS, napravilo značajne pomake u domenu promocije poduzetništva, stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta, kao i aktivnog zastupanja interesa poslodavaca.

Na Skupštini je usvojen novi Statut kojim su detaljnije definisane određene odredbe, te uvedene, osim postojećeg Upravnog odbora, novi organi upravranja – Izvršni odbor i direktor.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here