Slovenija je odbila neobičnu ponudu da svoju najdužu prometnicu, autocestu od Šentilja do Kopra, koja je sada označena kao A-1 preimenuje u KFC-1, povodom otvaranja prvog slovenskog restorana američkog lanca brze hrane Kentucky Fried Chicken (KFC) nedaleko Maribora.

Nije riječ o prvoaprilskoj šali, nego o odličnom marketinškom potezu regionalnog direktora američke multinacionalne kompanije, Juhasza Nandora.

Juhasz je upravi DARS-a, kompanije koja u ime države upravlja autocestama, poslao “sasvim ozbiljan” službeni dopis, navodeći da pečeni pilići sa njihovom robnom markom povezuju ljude u cijelom svijetu, jednako kao i autoceste, i da bi bio počašćen ako krak autoceste od austrijske granice do mora dobije novi naziv KFC-1.

Iako su u DARS-u takvu ponudu odlučno odbili, Juhasz ne misli odustati, pa je za preimenovanje ceste pokrenuo potpisivanje peticije na Facebooku.

U tome ga navodno podržava i Venčeslav Senekovič, načelnik općine Pesnica kod Maribora, iz koje Kentucky Fried Chicken kreće u osvajanje Slovenije.

IZVORseebiz
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here