Kompanija Samsung Electronics predstavila je novog člana u seriji Galaxy A, Samsung Galaxy A8 (2018).

Galaxy A8 (2018). ima dvostruku prednju kameru, veliki beskonačni zaslon i zapanjujući ergonomski dizajn koji se oslanja na Samsungovu dizajnersku baštinu i iskustvo perjanica. S dodanim karakteristikama za svakodnevnu upotrebu, Galaxy A je moderniji, praktičniji i komforniji od svojih prethodnika.

“Predstavljanjem Galaxy A8 (2018). dodali smo omiljene karakteristike sa naših vodećih pametnih telefona našoj Galaxy A seriji koja je već poznata po svom vrhunskom dizajnu. Među njima izdvajamo beskonačni zaslon, ali i novu dvostruku prednju kameru sa Live Focus karakteristikom”, rekao je Junho Park, potpredsjednik za globalno planiranje proizvoda u Odjelu mobilnih komunikacija u kompaniji Samsung Electronics. “Galaxy A8 (2018). je dokaz naše neprestane posvećenosti ispunjavanju potreba naših korisnika pružajući im još veći izbor i praktičnost”, dodao je Park.

Za snimanje svijetlih i jasnih selfija Galaxy A donosi 16MP F1.7 stražnju kameru i 16MP + 8MP F1.9 prednje kamere, bez obzira na to gdje se korisnici nalaze ili šta rade. Prednji fotografski sistem sastoji se od dvije odvojene kamere tako da je lako prebacivati s jedne na drugu u zavisnosti od vrste selfija kojeg korisnici žele napraviti – izbliza s pozadinom ili snimak portreta s jasnom i čistom pozadinom. A uz naprednu karakteristiku Live Focus korisnici mogu jednostavno podesiti bokeh efekat prije ili nakon snimanja kako bi dobili vrlo kvalitetne slike.

Tokom dana i noći, napredna kamera omogućava snimanje oštrih slika, čak i u uslovima slabog osvjetljenja. Novi uređaj također omogućava personalizaciju fotografija uz pomoć zabavnih mogućnosti, od dodavanja naljepnica na selfije do naglašavanja gastronomske ekstravagancije uz Food Mode karakteristiku.

Drhtavi videozapis biće stvar prošlosti uz tehnologiju digitalne stabilizacije slike (VDis), a uz dodatnu hyperlapse karakteristiku, sada je moguće stvarati videozapise kroz vrijeme koji omogućavaju korisnicima da snime, ispričaju i podijele još duže priče.

Prilikom gledanja filmova ili igranja igara, najnoviji Galaxy A uređaj postavlja novi standard za neprekinuto, sveprožimajuće iskustvo gledanja. Beskonačni zaslon nadilazi okvir s uvjerljivim omjerom zaslona od 18,5:9, tako da cijeli prizor možete gledati preko zaslona kako biste imali vrhunsko kinematografsko iskustvo. Veliki zaslon podržava ergonomsko zakrivljeno staklo na stražnjoj i prednjoj strani. Njegov elegantni stakleni i metalni okvir, glatki zavoji i udobno držanje olakšavaju gledanje ili interakciju sa sadržajem na telefonu. Galaxy A8 (2018). će biti dostupan u tri boje, uključujući crnu, orhideja sivu i zlatnu, tako da odgovaraju individualnom stilu svakog korisnika.

Uređaj će korisnike stalno obavještavati uz Always On Display, što znači da mogu dobiti informacije na prvi pogled bez otključavanja telefona. S Samsung Pay, karakteristikom, ne moraju nositi novčanik uz sebe svaki put kad izlaze van. Podržavajući magnetski sigurni prijenos (MST) i komunikaciju u blizini (NFC), Galaxy A8 (2018.) se može koristiti na gotovo bilo kojem prodajnom mjestu, na kojem korisnici mogu dodirnuti ili provući karticu. Svaka transakcija korištenjem Samsung Pay-a je sigurna, ali i vrlo jednostavna. Potrebno je samo jedno provlačenje i skeniranje otiska prsta.

Uz IP68 otpornost na vodu i prašinu, Galaxy A8 (2018). može podnijeti znoj, kišu, pijesak i prašinu, što ga čini pogodnim za gotovo bilo koju aktivnost ili situaciju. Galaxy A8 (2018). podržava microSD kartice za proširenje kapaciteta pohrane čak do 256 GB, a prvi je u seriji A koji podržava i Samsung Gear VR.

Galaxy A8 (2018). će biti dostupan od 19. januara 2018. godine.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here