ProCredit Bank i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu su u prostorijama fakulteta upriličili Svečanu primopredaju uređenog Bibliotečko-Informacionog Centra (BIC). Naime, ProCredit Bank finansijski je podržala radove na uređenje fakultetske biblioteke koja je osnovana davne 1952. godine te i danas raspolaže sa velikim brojem naslova iz oblasti, ekonomije, finansija, menadžmenta itd. No, za veliki broj studenata, ovo je puno više od klasične biblioteke. BIC Ekonomskog fakulteta u Sarajevu je specijalna visokoškolska biblioteka otvorenog tipa koja sistematski prikuplja, stručno obrađuje, čuva, pohranjuje i daje na korištenje bibliotečku građu i informacije neophodne za odvijanje i unapređenje nastavno – naučnog procesa i naučno – istraživačkog rada na fakultetu.

ProCredit Bank prepoznala je važnost ove institucije te je finansiranjem radova na uređenju i obnovi prostorija BIC-a dala svoj doprinos obrazovanju i informisanju studenata ovog respektabilnog fakulteta. Investicija ukupne vrijednosti od oko 10.000 KM pokrila je i nabavku nekoliko savremenih naslova koji će studentima ovog fakulteta omogućiti lakši pristup informacijama i savremenim teorijama iz oblasti koje izučavaju. Saradnja ProCredit Bank i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu nije nimalno slučajna uzimajući u obzir da obje institucije njeguju odgovoran pristup znanju te ličnom i profesionalnom usavršavanju.

Amir Salkanović, Izvršni direktor ProCredit Bank istakao je sljedeće: „Kao Banka koja posluje u skladu sa principom društvene odgovornosti, ProCredit Bank izuzetno cijeni obrazovanje i smatra da je to investicija na koju ovo društvo, dugoročno gledano, ima najznačajniji povrat. Ovaj fakultet iznjedrio je veliki broj naših zaposlenika koji svojim angažmanom i daljnjim stručnim usavršavanjem kroz naše interne kurseve i akademije na najbolji mogući način potvrđuju kvalitet ove institucije.“

„Kolektiv Bibliotečko-informacionog centra iskazuje zahvalnost ProCredit banci koja je kroz saradnju i putem donacije obezbijedila sredstva za adaptacijiu i renoviranje prostora BIC-a, što je omogućilo ugodniji boravak i studentima i zaposlenima. Uz donaciju, bibliotečki fond je obogaćen nabavkom vrijednih naslova svjetske literature iz oblasti ekonomije. Vjerujemo da će svi radovi na unapređenju Biblioteke utjecati na zadovoljstvo naših krajnih korisnika – studenata“, navela je Narcisa Rastoder, rukovodilac Bibliotečko-informacionog centra.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here