drukcijiba

Nakon što je objekat buduće sportske dvorane sa hotelom zatvoren fasadnim panelima, uslijedili su radovi u unutrašnjosti, postavljanje elektro, kanalizacionih, vodovodnih i instalacija za grijanje. Već su vidljivi sadržaji koji će činiti ovaj luksuzni centar na 74.000 kvadratnih metara.

“Urađene su svi zidovi unutar objekta, rade se poslovi na elektroinstalacijama, grijanju i ventilaciji. Izvan objekta se radi na kanalizacionoj infrastrukturi”, kaže koordinator projekta Asim Šahman.

Posjetiocima će u prizemlju na usluzi biti veliki restoran, spa centar s bazenom, saunom, dva džakuzija, turska kupatila, bazen, tepidarij, unutar kojeg su topla soba, četiri prostorije za masažu, velika teretana i dvije svlačionice.

“U prizemlju su još kafe-slastičarna i jedan mini market, te velika kuhinja sa svim potrebnim za usluživanje 300 osoba. Kod ulaza za publiku su sanitarni čvor i kafe-bar za gledaoce. Na prvom spratu su sportska dvorana, četiri svlačionice za igrače, dvije za sudije, službena kancelarija, prostorija za rekvizite, mala sala za sastanke, osam dvokrevetnih soba i jedan apartman od 60 kvadrata”,  kaže Šahman.

Na drugom i trećem spratu nalaze se VIP prostorije sa kafeom za skoro 40 osoba, potom dvokrevetne i trokrevetne sobe, apartmani, kancelarije, te velika terasa. Tu su i servisne prostorije, kao što su vešeraj i kotlovnica.

Posao bi, po okončanju radova, trebalo dobiti tridesetak osoba sa područja bugojanske općine, različitih zanimanja, a ukoliko radovi, koje finansiraju poslovni ljudi iz Katara, budu tekli predviđenom dinamikom, svečanost otvorenja ovog modernog i luksuznog objekta mogla bi biti krajem marta naredne godine.

IZVORIndikator.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here