Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore je sa kolegama iz Srbije i Bosne i Hercegovine pripremilo sedam novih projekata u okviru regionalnog turističkog povezivanja.

Prema riječima ministra održivog razvoja i turizma Crne Gore, Pavla Radulovića, cilj je da se i u Crnu Goru, kao što je to slučaj u Srbiji, dovedu turisti iz Kine.
“Sa Ministarstvom za turizam Srbije i sa dvije nacionalne turističke organizacije, uradili smo sedam zajedničkih projekata. Tiču se gastronomskih i historijskih tura, a to su uglavnom ture za goste sa Dalekog Istoka“, kaže Radulović i pojašnjava da će jedan dio planiranih regionalnih tura za kineske goste prolaziti i kroz BiH.

Objašnjava da je riječ o sedam projekata kojima će se turistima iz Kine, koji putuju kroz Srbiju, Crnu Goru i BiH, predstaviti najznačajnije atrakcije regiona.

“Narednog ljeta turoperatori će realizovati prve ture”, najavljuje Radulović i podsjeća da je samo u prvih deset mjeseci ove godine Crna Gora zaradila 900 miliona eura od noćenja turista, prije svega onih koji su posjećivali ljetovališta na Jadranu.

Zato, kaže, država je krenula u “osvajanje planinskih vrhova”, pomalo zapostavljenih ski centara na sjeveru zemlje, investirajući u infrastrukturu i izgradnju novih ski staza i hotela.

Prihodi od turizma u Crnoj Gori, inače, učestvuju sa gotovo 25 posto u BDP zemlje, kaže Radulović i napominje da je jedan od ciljeva njegovog ministarstva da se 40.000 ležaja, koliko ima u Crnoj Gori, “našminkaju” te podignu na viši nivo privlačenjem, prije svega, poznatih hotelskih brendova.

IZVORIndikator.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here