U svečanoj atmosferi uz prisustvo brojnih uglednih zvanica, u Narodnom pozorištu u Sarajevu održan je Ladies In Awards – Izbor žene godine 2017.

Tako je prema glasovima čitatelja magazine Ladies In ovu prestižnu titulu dobila  direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Margeta Hašimbegović.

“Ovu nagradu pamtiću cijelog života. San nas je okupio u ovoj divnoj noći, punoj ljubavi, noći gdje smo jedna drugoj podrška. Najvažnije je biti čovjek i raditi srcem. To je moj put i drago mi je da je ova predivna zajednica Ladies In to prepoznala. Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene, Ladies In zajednici kao i marketing agenciji Altermedia, koja je organizovala ovaj divni događaj”, kazala je Marijela Margeta Hašimbegović.

Pored laskave titule, Žena godine je dobila i unikatni prsten, koji je specijalno urađen za ovu priliku, a predstavlja repliku nakita kraljeva srednjovjekovne Bosne, te vrijedno sedmodnevno putovanje za dvije osobe, agencije Fly Fly Travel, na destinaciju po vlastitom izboru.

Margeta Hašimbegović je, za doprinos afirmaciji pozorišne umjetnosti i kulture u našoj zemlji, proglašena i za najuspješniju ženu iz kategorije “Kultura”.

Na Izboru Žene godine dodijeljena su i posebna priznanja najuspješnijim damama iz šest kategorija i to:

Kultura: Marijela Margeta Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarita Vujković, direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Belma Alić, prva doktorica violončela u BiH.

Biznis: Marina Nevrt, generalna direktorica kompanije Orbico beauty BiH, Mirha Hasanbegović, članica Uprave Raiffeisen Banke, Lejla Zukić Krivdić, direktorica Microsoft BiH/Hrvatska.

Inovacije u biznisu: Milica Savić, osnivačica brenda Maza, Maja Gerin, brend Pepetuške, Anila Gajević, vlasnica i direktorica Casting i talent agencije Zona.

Moda: Nađa i Emina Berberović, Design by Berberović, Belma Tvico Stambol, Belma Tvico, Aida Mušinović, modna dizajnerica, vlastiti brend.

Društvena odgovornost: Selvedina Babić-Junuzović, finansijska i marketing direktorica kompanije JUNUZOVIĆ- Kopex i osnivačica Fondacije Junuzović, Šejla Korjenić, PR specijalista Avon Bosna i Hercegovina, Hajdi Mostić, finansijska direktorica kompanije Telemach i predsjednica Upravnog odbora Fondacije Telemach.

Poduzetništvo: Deana Šušnjara, vlasnica firme Jelena shop, Sandra Vukadin, direktorica kompanije NoBil, Nina Mulić, vlasnica Le Scarpe.

Unutar svake kategorije su dodijeljena su priznanja za dame koju su imale najviše glasova od strane čitatelja Ladies In magazina i to za: Marina Nevrt, direktorica Orbico beauty (kategorija Biznis), Anila Gajević, direktorica agencije Zona (kategorija Inovacije u biznisu), Deana Šušnjara, vlasnica Jelena shop (kategorija Poduzetništvo), Marijela Margeta Hašimbegović, direktorica Narodno pozorište Sarajevo (kategorija Kultura), Aida Mušinović, modna dizajnerica (kategorija Moda), Selvedina Junuzović, finansijska direktorica Junuzović Kopex i osnivačica Fondacije Junuzović (kategorija Društvena odgovornost).

Dodijeljena su i specijalna priznanja od strane uredništva Ladies IN magazina. Tako je posebno priznanje «Jedna drugoj smo podrška», koje je namijenjeno dami koja je svojim radom doprinijela promociji vrijednosti Ladies In zajednice, pripalo Maidi Livnjak, direktorici maloprodaje iNovina, dok je priznanje «Veliko SRCE», za humanost i solidarnost na djelu, dobila Aida Mahmutović, urednica na TV Hayat.

Na Ladies In Awards – Izbor žene godine 2017. dodijeljena su i posebna priznanja za ambasadorice u našoj zemlji koje su svojim radom doprinijeli razvoju i promociji BiH. Tako su ambasadorica Njemačke Christiane Constanze Hohmann, ambasadorica Indonezije Amelia Achmed Yani i ambasadorica Bugarske Avgustina Tzvetkova Karabasheva na poklon dobile knjige «Bosansko kraljevstvo» i vrijedne replike prstena kraljevske porodice Kotromanića.

Kako ova noć ne bi u potpunosti bila u znaku žena, magazin Ladies In je za ovaj događaj uveo i posebnu kategoriju koja je pripala jačem spolu. Tako je uz Ženu godine, proglašen i In muškarac, a ova titula je pripala Damiru Džumhuru.

“Ovo je bila predivna večer. Zahvalila bih se svim sudionicima, mojim dragim damama iz Ladies In zajednice, svojoj vrijednoj ekipi iz Altermedije bez čije pomoći ovo ne bismo mogli realizirati”, kazala je Samira Muratović, predsjednica Ladies In zajednice i direktorica marketing agencije Altermedia, te dodala: “Projekt Ladies In smo pokrenuli prije dvije godine, a danas ova zajednica broji više od 10.000 uspješnih žena i vjerovatno smo jedna od najvećih zajednica poslovnih žena u regionu. Zato smo našim članicama željeli pokloniti jedan ovakav event, na kojem ćemo onim najuspješnijim odati priznanje, a nama ostalim prirediti nezaboravnu noć. Želim napomenuti da Izbor žene godineLadies In  nije klasičan izbor najuspješnijih žena u BiH, već da je posvećen ženama iz Ladies In zajednice koje su svojim radom i zalaganjem doprinijeli razvoju društva u smislu promocije kulture i istinskih društvenih vrijednosti. Stoga, planiramo da Izbor žene godine – Ladies In preraste u tradicionalan izbor najuspješnijih žena Ladies In zajednice koji će se održavati svake godine u mjesecu decembru”, kazala je Muratović.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here