Na ekskluzivnoj konferenciji za medije održanoj 13. decembra, potpisan je dvogodišnji ugovor sa bh. broj jedan teniserom Damirom Džumhurom, novim zaštitnim licem Hifa Petrol-a.

Uz Amela Tuku i Sanjina Pehlivanovića, Hifa Petrol je dobila svoje treće zaštitno lice – najboljeg tenisera u historiji BiH, trenutno 30-og na svjetskoj rang listi, sportistu 2017. godine u BiH, Damira Džumhura.

“Prema poslovnim rezultatima, Hifa Petrol je već treću godinu najuspješnija naftna kompanija u BiH i kupci su nas prepoznali kao ozbiljnog i sigurnog partnera, te smo zahvaljujući njima ove godine postigli najbolje poslovne rezultate i otvorili sedam novih maloprodajnih objekata, a i Damir je postigao najbolji plasman na svjetskoj rang listi , tako da je ova godina zaista značajna i za nas i za Damira”, izjavio je Ahmed Ahmetlić, Pomoćnik direktora kompanije Hifa Petrol.

Noć prije press konferencije Džumhur je proglašen za najboljeg sportistu BiH u izboru Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH.

HIFA Petrol se pridružila mom timu i sada ćemo pokušati zajedno da pravimo još bolje rezultate. Nadam se da će HIFA Petrol nastaviti davati podršku mladim sportistima koji to zaslužuju”, rekao je Džumhur.

Svjetski juniorski prvak u bilijaru Sanjin Pehlivanović čestitao je Džumhuru na ostvarenim rezultatima, te naglasio da je HIFA Petrol među rijetkim kompanijama u BiH koje pomažu mladim sportistima.

Pehlivanović će početkom godine nastupiti na turniru u Kini, a zatim ga očekuje učešće na eurotourovima, a nada se plasmanu među najbolja 32 igrača kako bi se kvalifikovao za svjetsko prvenstvo.

Kampanja „Najbolji sa najboljim“ je kampanja koju je Hifa Petrol počela prije dvije godine sa aktivnostima usmjerenim na promociju i podršku mladim i perspektivnim ljudima u BiH. Dugoročni cilj ove kampanje je zadržavanje talenata unutar BiH i da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su tri zaštitna lica Hifa Petrol-aAmel Tuka, Sanjin Pehlivanović, te Damir Džumhur.

“Radujemo se saradnji sa Damirom Džumhurom i želimo mu uspjeh na budućim takmičenjima”, naveo je Ahmetlić.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here