thebarentsobserver.com

Iz budžeta Srbije za 2018. godinu bit će izdvojeno 2,5 miliona eura za nabavku ledolomca, a brod će biti napravljen u nekom od srbijanskih brodogradilišta u roku od dvije godine.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je da će za izgradnju broda biti raspisan javni tender.

„Postoje tehničke mogućnosti u brodogradilištima da se to realizuje, ali tender će biti potpuno javan i moći će da se prijavi svako i za najjeftiniju cijenu da dobijemo brod”, rekao je Nedimović.

Kako navodi RTS, prošle zime bili su angažirani jedini srbijanski ledolomac „Greben” i potiskivač „Bor”, a iznajmljivanje ledolomca iz Mađarske država je platila oko 300.000 eura za mjesec dana.

Pomoćnik ministra za vodeni transport u Ministarstvu saobraćaja Veljko Kovačević rekao je da će održavanje novog ledolomca koštati manje.

Greben je izuzetno star, njegovi troškovi održavanja su poprilično visoki, zato su ti finansijski pokazatelji bili jasni da treba da uđemo u nabavku novog broda”, naveo je Kovačević.

IZVORseebiz
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here