Kompaniji EURO STIL, firmi kćerki HIFA OIL, dodijeljen je Global G.A.P. certifikat od strane predstavnika renomirane njemačke certifikacijske kuće TÜV Nord. Ovim je i zvanično potvrđeno da EURO STIL, kao nosilac certifikata zajedno sa svojih 30 certificiranih kooperanata proizvodi maline po ovom standardu, odnosno na ekološki prihvatljiv način, vodeći računa o zaštiti životne sredine.

Riječ je dakle o grupnoj certifikaciji, u kojoj je uz EURO STIL kao nosioca certifikata vezano za sada 30 certificiranih kooperanata koji maline uzgajaju stalnim praćenjem vremenskih uslova i preventivnim djelovanjem na pojavu bolesti, stalnim monitoringom pojave štetočina i pravovremenim djelovanjem na njihovo suzbijanje, pri tom vodeći računa o životnoj sredini. 
Drugim riječima u pitanju je sveobuhvatna poljoprivredna proizvodnja, pri kojoj se fitosanitarna sredstva koriste samo i isključivo kada su potrebna, u cjelosti polažući računa o zdravoj životnoj sredini.

“U ovom projektu smo bili praktično zajedno sa svojim kooperantima, a kao kompanija smo se pobrinuli za sve troškove implementacije i certifikacije. Smatramo da se samo kontinuiranim učenjem u cilju podizanja nivoa kvaliteta proizvodnje i prerade, možemo izboriti sa sve snažnijom konkurencijom na izuzetno zahtjevnim inozemnim tržištima. Stoga planiramo povećati u narednoj godini broj certificiranih kooperanata i raditi na uvođenju novih standard”, izjavio je Kemal Mujkanović direktor kompanije EURO STIL.

Inače, u idućoj godini je planirano proširenje kultura koje će se otkupljivati, što predstavlja iskorak u poslovnom segmentu veleprodaje voća, kao i pomjeranje fokusa sa izvoza sirovina, prema izvozu polufabrikata i gotovih proizvoda, navodi se u saopćenju ove kompanije.

Podsjećamo da EURO STIL već posjeduje najnoviji ISO 9001:2015 kojeg je također potvrdila njemačka certifikacijska kuća TÜV SÜD, kao i HACCP certifikat.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here