Fena

U sarajevskom Centru Skenderija danas je otvoren „Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje 2017“ koji je okupio 212 izlagača iz cijele BiH.

Sajam se održava pod motom „Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“ i prilika je da se na jednom mjestu predstavi više segmenata privredne djelatnosti, te da posjetioci vide šta je to što nudi privreda BiH.

Sajmom privrede Centar Skenderija završava uspješnu sajamsku sezonu. Ove godine imamo 212 izlagača i njihov se broj svake godine povećava. Izlagači su iz cijele BiH, a osim privrednika, imamo privredne asocijacije, te veliki broj kantona i  općina koji učestvuju na sajmu i svi oni predstavljaju privredne subjekte i proizvode sa tih područja“, izjavio je direktor KJP Centar Skenderija Amer Kapo.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo privrede KS, a partneri Poljoprivredno-prehrambeni i Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

„Sajamske aktivnosti su odraz privrednih aktivnosti. Po posljednjim statističkim izvještajima, svi ekonomski parametri privrede KS su značajno rasli. Posebno raduje što se kroz ovaj sajam promoviraju domaći proizvođači i domaća proizvodnja“, kazao je ministar privrede KS Muharem Šabić koji je zvanično otvorio sajam.

U okviru stručno-edukativnog programa sajma bit će govora o tradicionalnoj hrani i turizmu, s posebnim osvrtom na proizvodnju sireva i valorizaciju tipičnih bh. proizvoda. Također, bit će govora o uslovima, obavezama i perspektivama izvoza namirnica životinjskog porijekla iz BiH.

Sajam traje do 16 . decembra, a ulaz za posjetioce je slobodan.

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here