thehappening.com

Atlantic grupa potpisala je sa Red Bullom ugovor o distribuciji toga energetskog napitka u Srbiji, a nositelj ugovora, čija se godišnja vrijednost kreće oko 4,5 miliona eura, je Atlanticova distribucijska kompanija Atlantic Brands.

Austrijski Red Bull, vlasnik istoimenog brenda, u Atlanticu je prepoznao strateškog partnera sa kojim može ostvariti ambiciozne poslovne ciljeve.

Ugovor sa Red Bullom označava nastavak širenja distribucijskog portfolijas, u skladu s očekivanjima i najavama.

Atlantic Brands vodeći je distributer robe široke potrošnje na teritoriju Srbije, sa širokim portfoliom istaknutih brendova. U vlastitom proizvodnom asortimanu uz ostale su Štark, Smoki, Argeta, Barcaffe, Cedevita i Cockta kao i renomirani principali kao što su Rauch, Becutan-Alkaloid, te proizvođač žestokih pića Beam Santory.

Potpredsjednik Atlantic Grupe za distribuciju Srećko Nakić kazao je da je za sklapanje novog partnerstva presudan značaj uz snagu asortimana imala visoki nivo razvoja distribucijske mreže, odlična pokrivenost distribucijskih kanala, naročito u maloprodaji i HoReCa segmentu, razvijeni odnosi s ključnim kupcima i ukupan nivo distribucijske usluge koju je Atlantic razvio tokom 26 godina poslovanja.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here