Akta.ba

U Lužanima kod Gradiške svečano je puštena u rad novoizgrađena transformatorska stanica Gradiška 2 čija je izgradnja koštala oko 4,5 miliona KM.

Transformatorsku stanicu jačine 110 kilovolti u rad su pustili generalni direktor Elektroprenosa BiH Mate Žarić i načelnik Opštine Gradiška Zoran Adžić.

Adžić je istaknuo da je novoizgrađena transformatorska stanica Gradiška 2 veoma važna za snadbijevanje električnom energijom potrošača na području Potkozarja, te za rasterećenje trafostanica Nova Topola i Gradiška 1.

“Veliki značaj ove trafostanice je i za budući granični prelaz, carinski terminal i most na Savi, ali i za buduću industrijsku zonu Liman”, rekao je Adžić.

Žarić je naveo da su transformatorsku stanicu izgradile kompanije iz Republike Srpske u roku od godinu dana, u okviru desetogodišnjeg plana Elektroprenosa BiH, zbog povećanja broja potrošača na ovom području.

On je podsjetio da je Elektroprenos BiH izgradio i transformatorske stanice Bužim, Šipovo, Laktaši 2, a da je u toku izgradnja ili rekonstrukcija u Bijeljini, Zvorniku, Bileći i Trebinju.

“U narednom periodu neke stvari ćemo morati doraditi kada je riječ o promjeni telekomunikacionog i skada sistema, što znači da moramo mijenjati upravljanje koje je zastarjelo”, naveo je Žarić.

 

 

IZVORposlovnisvijet. ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here