Frontal

Projekat Poslovnih novina „Gradovi, općine/opštine biznis“- Lokalna poslovna inicijativa, izvrsna je osnova za inventuru postojećeg stanja u bh. privredi i izradu strateških razvojnih dokumenata.

Specijalna publikacija koja će biti publikovana krajem decembra, kao i portal www.poslovnenovine.ba, predstavit će biznis karte 141 gradova/općina u Bosni i Hercegovini, a tu je i nezaobilazan analitički i činjenični aspekt ovog projekta, koji će biti važan alat za rukovodstva i administraciju u lokalnim zajednicama.

Projekat je, između ostalog, zasnovan na pozitivnim praksama i inicijativama u lokalnim zajednicama, te daje rješenja i uspješne primjere. Vrlo je važan za širu društvenu zajednicu u BiH posebno sa aspekta unapređenja poslovanja i podizanja konkuretnosti poduzeća, te boljeg pozicioniranja domaćih proizvoda na tržištu.

„Projekat će biti pokretač novih poslovnih inicijativa koje će rezultirati novim investicijskim projektima, otvaranjem novih radnih mjesta i povećanjem izvoza proizvoda i usluga iz Bosne i Hercegovine. Zato lokalne zajednice moraju što prije preuzeti glavnu ulogu u upravljanju lokalnim razvojem, čime će se poboljšati njihova konkurentnos, ali i održivi razvoj Bosne i Hercegovine“, navode iz Poslovnih novina. 

Projekat „Gradovi, općine/opštine, biznis“, kako dodaju, upravo će im pomoći u određivanju smjernica kako da to najbolje urade i svakako je prilika da uključi sve investitore i privrednike da se svojim projektima, idejama, znanjem i iskustvom uključe u razvoj lokalnih zajednica.

 

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here