Wizz Air, najveća low-cost aviokompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, sa velikim zadovoljstvom objavljuje da je osvojila nagradu “Evropska aviokompanija godine” koju dodjeljuje “Aviation 100”. Nagradu je primio Owain Jones, direktor korporativnih poslova Wizz Air-a, na gala večeri u okviru konferencije “Airline Economics Growth Frontiers” u Londonu.

Aviation 100 pohvaljuje Wizz Air za izuzetnu godinu rasta koja je kompaniji donijela rekordan broj putnika, dalje širenje svoje mreže linija i najavu nabavke 146 aviona Airbus A320neo na sajmu Dubai Airshow.

O dobitinicima najviših nagrada, koje priznaju najveće postignute rezultate u aviosaobraćaju, odlučeno je na osnovu stručne ankete. U glasanju je učestvovalo preko 10.000 stručnjaka iz aviosaobraćaja u cijelom svetu. Nominacije za svaku kategoriju su prihvatane i ocjenjivane na osnovu kombinacije poena koji se dodeljuju prema veoma preciznim kriterijumima. Aviation 100 rangira potom prvih deset kompanija za svaku kategoriju, a pobedniku svake kategorije se dodjeljuje nagrada za izvanredna postignuća.

Wizz Air-ov direktor korporativnih poslova, Owain Jones je izjavio: “Ponosni smo što smo osvojili ovu prestižnu nagradu koja je još jedna potvrda da Wizz Air obavlja sjajan posao i da je velika aviokompanija. 2017. godina je bila veoma uzbudljiva godina za Wizz Air, imajući u vidu da smo ostvarili izvanredan rast od 24 posto i da smo zabilježili rekordan broj putnika, povećali broj linija na preko 550 u 43 zemlje i predstavili mnoga inovativna rješenja kako bismo poboljšali putničko iskustvo. Naša narudžbina 146 aviona najnovije tehnologije iz Airbus-ove porodice A320neo, omogućit će nam da nastavimo rast i u narednoj deceniji, što znači da će biti još više jeftinih rješenja za putovanja širom Evrope pa čak i dalje, kako budemo nastavljali da budemo nesporno još jeftinija aviokompanija. Tokom 2018. ostat ćemo usmjereni na stimulisanje putničke tražnje i omogućavanje da low-cost putovanja budu još pristupačnija za sve, a u isto vreme pružajući vrhunsku uslugu tokom leta avionima iz jedne od najmlađih flota u Evropi.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here