Kompanija ArcelorMittal Zenica omogućit će obavljanje praktičnog dijela nastave za oko 30 zeničkih srednjoškolaca, koji će do kraja ove školske godine upoznavati se o proizvodnim procesima u svim pogonima.

Ovo je rezultat nedavno potpisanog sporazuma između ArcelorMittala Zenica i zeničkih srednjih škola za tehnička zanimanja, a koji omogućava učenicima da osim teorijskog znanja koje stiču u školi, dobiju i neophodna praktična iskustva i vještine.

Na taj način nastavni proces bit će značajno unaprijeđen, a učenici će po završetku srednje škole biti mnogo spremniji za radna mjesta koja ova industrija nudi.

„Danas je ova grupa mladih ljudi, koji dolaze iz Mješovite srednje industrijske škole i Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Zenice, dobila prvu obuku iz oblasti zaštite na radu, koja je od izuzetne važnosti u ArcelorMittalu Zenica, kako bi bili spremni za ulazak u pogone.

Tokom praktičnog rada, svaki učenik će dobiti svog mentora, uposlenika kompanije, koji će mu pokušati prenijeti što više znanja iz različitih oblasti proizvodnog procesa“, kaže šefica za odnose s javnošću  AMZ-a Dijana Božić-Srdanović.   

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here