taksi

Prema izvještaju Inspektorata saobraćajne i cestovne inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, od 2014. do novembra 2017. godine, u oblasti sprečavanja nelegalnog obavljanja taksi prevoza izvršeno je ukupno 12.449 inspekcijskih nadzora, rečeno je iz KUIP-a KS.

„Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja inspektori su u navedenom periodu izdali 3.211 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 2.107.120 KM. Podnijeli su i 346 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, donijeli 409 rješenja, iz saobraćaja isključili 165 vozila i privremeno oduzeli pet vozila“, kazala je glasnogovornica KUIP KS Vildana Brdarić.

Naglasila je da već četvrtu godinu zaredom, po donošenju Zakona o taksi prevozu Kantona Sarajevo, saobraćajni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS svakodnevno u dnevnim, večernjim, a u ljetnom periodu i noćnim terminima, vrše inspekcijske nadzore u KS-u s ciljem sprečavanja nelegalnog obavljanja taksi prijevoza.

U skladu s ovlaštenjima koja imaju shodno Zakonu o taksi prijevozu KS-a nadzore u toj oblasti, poslije 22:00 sata, obavljaju ovlašteni policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a.

„Organizacija rada kantonalnih saobraćajnih inspektora na ovaj način znatno je doprinijela da se stanje u ovoj oblasti dovede na zadovoljavajući nivo, odnosno da broj evidentiranih prekršilaca iz mjeseca u mjesec bude manji, iako je intenzitet kontrolnih aktivnosti ostao na istom nivou“, istakla je Brdarić.

Naglasila je da zahvaljujući asistenciji policijskih službenika MUPKS-a za vrijeme obavljanja kontrola, koje se uglavnom provode u prometu, nisu zabilježene veće incidentne situacije.

Iz KUIP-a KS naglašavaju da saobraćajna inspekcija odlučno nastavlja kantrole u ovoj oblasti, s posebnim fokusom na zloupotrebu sistema radioveze.

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here