Nova Ibiza je sigurno najbolji model koji je SEAT ikada proizveo u segmentu malih gradskih kompaktnih automobila. Čvrst dokaz ovoga je činjenica uspješnosti SEAT Ibize na brojnim međunarodnim takmičenjima za dizajn. Najnovija, a vjerovatno ne i posljednja, je nagrada “Izvrsno dizajniran proizvod”,  osvojena na njemačkom takmičenju dizajnera u organizaciji Njemačkog Vijeća za dizajn.

Pored čisto estetskih kriterija, kao što su kvalitet dizajna, imidž ili vrijednost marke, njemački žiri za dizajnerske nagrade uzimao je u obzir i mnoge druge elemente poput stepena inovacije, lakoće korištenja, funkcionalnosti, praktičnosti, održivosti, ekološke kvalitete, profitabilnosti, kvalitete i tehničke izvrsnosti. Njemačka nagrada za dizajn je jedna od najprestižnijih nagrada za dizajn i od 2012. godine uživa veliki ugled, a ujedno je glavna međunarodna nagrada Njemačkog Vijeća za dizajn. Kreirana je tako da prepoznaje jedinstvene, inovativne i kvalitetne trendove u oblasti međunarodnog dizajna.

“Ibiza predstavlja kulminaciju i zrelost Seatove dizajnerske DNK. To je dizajnerski izraz koji je po prvi put primijenjen 2012. godine”, rekao je Alejandro Mesonero-Romanos, Direktor za dizajn pri SEAT-u, te dodaje: “Dali smo joj najsavršenije proporcije i posebno smo naglasili njenu zapreminu i površine kako bismo stvorili izvanredan trodimenzionalni efekat, koji će impresionirati čak i najkritičnije i najzahtjevnije posmatrače. Njeni skulpturalni oblici i njen karakter prepoznatljivi su u svakom detalju.”

Kada je unutrašnjost u pitanju, unaprijeđene su proporcije, kao osjećaj za prostor i udobnost, a usljed pažljivo odabranih materijala, Ibiza se doima elegantnijom i kvalitetnijom.

Peta generacija SEAT Ibize predstavlja potvrdu nove dizajnerske filozofije marke koja se primjenjuje od 2012. godine, a  koja je sada još zrelija i izražajnija, te potvrđuje da automobil ove klase može istovremeno biti atraktivan i funkcionalan.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here