www.snow-forecast.com

U Olimpijskom centru „Jahorina“ održan je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici neformalne grupe građana „Ambasadori Jahorine“, direktor OC „Jahorina“, Dejan Ljevnaić te predsjednik Nadzornog odbora  OC „Jahorina“ Nedjeljko Elek, a kojem je bila povod ovogodišnja odluka OC „Jahorina“ da poveća cijene sezonskih ski-karata.

„Ambasadori Jahorine“, grupa ljudi koji godinama skijaju i promovišu planinu Jahorinu, pokrenuli su online peticiju kojom se traži smanjenje cijene karata na 550,00 KM i besplatno skijanje za seniore – populaciju stariju od 67 godina.  Za samo nekoliko dana peticiju je potpisalo više od 500 osoba.

Na sastanku je postignut određen stepen saglasnosti, ali postoji niz pitanja koja su ostala otvorena.

Direktor Ljevnaić je tokom sastanka predstavio trenutno stanje OC „Jahorina“ koje jasno pokazuje da je preduzeće u velikim finansijskim gubicima, ali i da su ulaganja u uređenje ski-staza i unapređenje kompletne infrastrukture ski-centra neophodna.

Stav menadžmenta OC „Jahorina“ je i da je povećanje sezonske ski-karte bio jedini mogući potez kako bi se osigurala održivost centra.

Jahorina mora postati skijaški centar svjetskog renomea, ali teret ne može nositi isključivo lokalno stanovništvo koje je najvjerniji promotor planine i kupac sezonskih karata.

 „Ambasadori Jahorine“ smatraju da je neophodno kreiranje kvalitetnijeg cjelokupnog imidža centra što će vratiti povjerenje i povećati broj posjetilaca, promovisati zimske sportske aktivnosti u školama i ostalim obrazovnim institucijama, omasoviti zimski sport i sl.

 

IZVORSaopštenje iz ureda OC Jahorina
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here