Bosanskohercegovačka kompanija Poljorad d.o.o. iz Travnika već 22 godine uspješno posluje na domaćem tržištu i postala je jedna od najprepoznatljivijih bh kompanija koji se bave proizvodnjom mliječnih proizvoda. I u 2017 godini bilježi jako dobre rezultate i značajne poslovne uspjehe.

„U prvih 9 mjeseci 2017 godine je zabilježen rast od 30% u odnosu na isti period prošle godine.  Nastojat ćemo da trend rasta i u budućnosti održimo. Kako potražnja za našim proizvodima raste, tako ćemo i mi povećavati naše proizvodne kapacitete, da ne bi ugrozili naš teško stečeni status na domaćem tržištu.“, izjavio je Asim Skrobo, direktor kompanije Poljorad d.o.o.

Pored domaćeg tržišta, Poljorad je od 2016. počeo distribuirati svoje proizvode u zemlje Evropske unije preko kapaciteta Adriatic Group GmbH iz Beča i njihovih distributerskih sjedišta u zemljama EU. Posjeduje također, izvoznički veterinarski broj i dozvolu za izvoz u sve zemlje regiona, Ameriku i Australiju. Dosadašnja statistika pokazuje da je najtraženiji proizvod na svim tržištima Travnički sir, koji je jedini autentični sir iz Travnika. Pored njega postoji velika potražnja i za Travničkim kajmakom, Dimko sirom i Paprikama punjenim sirom i kajmakom.

S obzirom na učešću na više tržišta, u 2018. imaju planove o povećanju proizvodnih kapaciteta i ulaganja u nove tehnologije, kao i u ruralni sektor Bosne i Hercegovine.

Asim Skrobo, direktor kompanije Poljorad d.o.o

„Plasiranje proizvoda na stranom tržištu je svakako dovelo do povećanja proizvodnih kapaciteta. Trenutno je u Poljoradu uposleno 65 radnika. Ovaj broj će se povećati nakon planiranog uvođenja novih tehnologija i procesa proizvodnje, čime želimo omogućiti proizvodnju novih proizvoda.

Već polovinom 2018 godine je planirano da pustimo u prodaju naš novi sirni namaz. Također, u planu je i razvoj ruralnog sektora u Bosni i Hercegovini. Pored dodatnih ulaganja u farme i podršku kooperantima, planiramo proširiti broj otkupnih stanica u Srednjebosanskom kantonu na 30 mjesta“, ističe Asim Skrobo

Pored planova na domaćem tržištu, u toku su i pregovori za izvoz na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata, tačnije Dubai, te se iz Poljorada nadaju uspješnoj saradnji i nastavku uspješnog poslovanja  i u 2018 godini.

 

IZVORBusiness Magazine/PROMO
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here