Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić izabran je za člana Upravnog odbora Svjetske organizacije agencija za strana ulaganja WAIPA na 22. Svjetskoj investicijskoj konferenciji WIC17 koja se održava u Dubaiu od 27. do 28. novembra 2017. godine.

Ulazak FIPA-e u Upravno odbor WAIPA-e je značajan iz razloga što će se Bosna i Hercegovina i njeni potencijali mnogo više promovirati unutar manifestacija koje organizuje WAIPA nego što je to do sada bio slučaj.

U okviru takmičenja za ulazak u ovo tijelo, FIPA je uspjela pobjediti finansijski mnogo snažnijeg konkurenta poput Agencije za strana ulaganja Tatarstana, što je rezultat rada i zalaganja predstavnika Agencije.

Konferencija je okupila više od stotinu lidera i eksperata iz oblasti stranih ulaganja, predstavnika vodećih agencija za strana ulaganja u svijetu, međunarodnih institucija, finansijskih institucija, predstavnika privatnog sektora, vodećih ekonomista, istraživača, te političkih predstavnika i akademske zajednice kako bi razgovarali o posljednjim trendovima u sferi stranih ulaganja, politici o stranim ulaganjima, te o tome šta donosi najsavremenija praksa promocije stranih ulaganja u 2017.

Učesnici konferencije su razgovarali o tome kakva je budućnost stranih ulaganja, razmjenili najbolje svjetske prakse u privlačenju stranih ulaganja, kao i njihove vještine u promociji ulaganja.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here