Narodno pozorište pripremilo bogat program za decembar

594
pozoriste

Narodno pozorište Sarajevo je za ljubitelje pozorišta i baleta pripremilo  bogatu decembarsku čaroliju, a već 1. decembra će na sceni biti balet „Krcko i Orašćić“, najavljeno je iz pozorišta.

U prvoj reprizi baleta na muziku Petra Iliča Čajkovskog „Krcko Oraščić“ u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova, nastupit će solisti i ansambl Baleta NPS, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati Samra Gulamović.

 

U produkciji East west Centra, na sceni NPS,  2. decembra će biti izvedena drama  „Rašomon“ u režiji Irfana Avdića, a predstava je napeti triler koji nas vodi u zamršenu istragu u kojoj se svako svjedočenje čini istinito i u isti mah sumnjivo.

Također će 9. decembra publika moći vidjeti vrlo emotivnu predstavu prema nagrađivanom tekstu Ljubice Ostojić „Sve se nekako preživi, osim smrti“ u režiji Dine Mustafića.

Predstava „Leptir“ u režiji Emira. Z. Kapetanovića,  a prema tekstu Gorana Radulovića, bit će odigrana na maloj sceni NPS EN Face 12. decembra, a u predstavi igraju Ermin Sijamija, Aleksandar Seksan i Ejla Bvačić – Trakčija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here