Uz nove tehnologije i uvid u navike potrošača, knjiga govori o nedavnoj studiji kompanije Tetra Pak koja pokazuje kako je mali utjecaj pasterizacije na nivo vitamina C u sokovima od narandže. U prosjeku, postupak smanjuje količinu vitamina C za manje od 2 posto, navodi se u izvještaju.

Maria Norlin, Tetra Pak voditeljica podkategorije sokova, nektara i negazirajućih pića je rekla: “Sok ostaje značajan dio prosječne potrošačke prehrane širom svijeta. Naše studije pokazuju kako pasterizacija uzrokuje minimalan uticaj na zadržavanje vitamina C uz puno sigurniji proizvod za potrošača s produženim rokom trajanja. Nadamo se da ćemo našim kupcima ukazati na podatke koji su im potrebni kako bi komunicirali krajnjim potrošačima nutritivne vrijednosti soka”.

Oslanjajući se na 60 godina iskustva kompanije u preradi soka i globalnoj stručnosti, Tetra Pak Orange Book je jedina dostupna knjiga koja pokriva cijeli lanac proizvodnje narandže od kontrole kvalitete voća do regionalnih istraživanja trendova​.

Knjiga je besplatna za čitanje na slijedećem linku.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here