Na konferenciji Pouzdanost 2017, koja je privukla veliku pažnju poslovnog svijeta, medija i javnosti pored promocije najboljih kompanija u BiH i dodjele vrijednih priznanja “Zvijezde bonitetne pouzdanosti”, održana su i mnoga inspirativna predavanja. Jedno od njih je bilo i predavanje Zlatka Tanovića, koji je samo prije četiri godine pokrenuo biznis i već ostvaruje godišnji prihod od 10 miliona KM. Naime, Tanović je sa svojim partnerima tvorac brenda Gazzda koji je vrlo brzo osvojio svijet svojim unikatnim namještajem za dnevni boravak i trpezariju. Za svoje radove osvojili su prestižnu nagradu Red Dot, koja je u svijetu dizajna poznata kao dizajnerski Oskar.

“Sve ono što se može napraviti u svijetu, zašto ne bismo mogli i mi u Bosni i Hercegovini. Svi imamo svoju šansu, samo treba da promijenimo svoj odnos prema radu i životu”, riječi su mladog i uspješnog biznismena Zlatka Tanovića, koje bi mogle biti i zaključak poslovne konferencije Pouzdanost 2017.

“Ako radite kvalitetno, imat ćete isti uspjeh i u inostranstvu i u BiH”, dodao je Tanović.

Veliku pažnju prisutnih privuklo je predavanje predstavnika kompanije Rimac Automobili, testnog inženjera Miroslava Zrnčevića, koji je ispričao priču o nastanku, usponima i padovima i razvoju ove ugledne hrvatske kompanije, koja se bavi proizvodnjom električnih automobile.

“S velikim zadovoljstvom smo prihvatili poziv organizatora da učestvujemo na konferenciji Pouzdanost 2017 i s gostima podijelimo priču o kompaniji RIMAC Automobili. Moja je želja posjetiocima konferencije dati novu inspiraciju, da ne odustaju od svojih snova i da idu dalje uprkos teškoćama i preprekama. Svakako, drago mi je što ovaj projekt promovira pouzdanost kao jednu od ključnih osobina koja karakterizira uspješne i oni koje nastoje biti uspješniji. Pouzdanost u svakom segmentu života i posla je uistinu vrijednost koju moramo cijeniti i uvažavati“, kazao je Miroslav Zrnčević.

Globalno tržište poslovnih informacija raste 5,2 posto godišnje, i predviđa se da će 2021. dostići vrijednost od 45 milijardi dolara. Kako od poslovnih informacija napraviti uspješan biznis, demonstrirali su na konferenciji predstavnici firme Cube Team iz Srbije. Naime, ova kompanija koja se bavi pružanjem poslovnih informacija, dobila je investiciju fonda od milion eura namijenjenu razvoju platforme za poslovne podatke. Treba napomenuti da je ovo jedna od najvećih investicija u neku srbijansku kompaniju do sada.

Cilj kompanije Cube Team je da pružanjem poslovnih informacija omogući klijentima lakše i efikasnije donošenje odluka i unapređenje poslovanja. Ova kompanija je osnovana 2012. godine i od tada pruža informacije za procjenu rizika, analizu konkurencije, monitoring i ostale aspekte poslovanja. Trenutno broji oko 30 zaposlenih.

Treću po redu poslovnu konferenciju Pouzdanost 2017 realizirovali su kompanija LRC BIS d.o.o. i Poslovne novine d.o.o. iz Sarajeva, uz suorganizaciju BBI VIP Business Cluba.

Cilj ovog projekta je promocija najuspješnijih i najpouzdanijih kompanija u BiH, te im se na ovaj način obezbjeđuje nezavisno stručno mišljenje i mjerljiva ocjena tržišnog kredibiliteta, kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here