Predsjednik Crana Montana Foruma Pierre-Emmanuel Quirin posjetio je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) kako bi sa direktorom Gordanom Milinićem razgovarao o mogućnosti organizovanja međunarodne investicione konferencije u BiH tokom 2018. godine u organizaciji CMF-a.

Istaknuto je, da organizovanje međunarodnih investicionih konferencija doprinosi poboljšanju imidža zemlje na međunarodnom nivou, bližem upoznavanju sa prilikama za investiranje zemlje domaćina, uspostavljanju kontakata među privrednicima, te privlačenju investicija u konačnici.

Po okončanju sastanka u FIPA-i, održan je i sastanak sa članom Predsjedništva BiH g. Bakirom Izetbegovićem koji je upoznat sa idejom da se u BiH organizira Crans Montana Forum tokom iduće godine.

CMF je jedan od najprestižnijih ekonomsko-političkih foruma u Evropi i svijetu koji okuplja svjetske privrednike iz različitih privrednih sektora, ključne donosioce odluka o investiranju, lobiste, i druge važne predstavnike is svijeta biznisa.

Bosni i Hercegovini je prijeko potrebna promocija u širim poslovnim krugovima ukoliko se želi upoznati međunarodna poslovna zajednica o njenim mogućnostima za investiranje.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here