Najveća farmaceutska kompanija Bosnalijek i Kardiološki edukativni centar Sarajevo ove godine organizirali su projekat “Cardiology Case Report Award Competition”, takmičenje u prikazu kardioloških slučajeva koje se održava od 17. do 19. novembra.

Stručna komisija koju čine profesori i stručnjaci iz ove oblasti ocjenjivat će 33 rada, a učesnici dolaze iz četiri države i 21 grada. Najbolji radovi bit će sponzorisani od kompanije Bosnalijek i nagrađeni učešćem na sljedećem ESC kongresu 2018. godine u Minhenu.

Magistar farmacije Zenaida Hasić direktorica regije BiH kompanije Bosnalijek pozdravila je sve učesnike CCRAC-a te istakla da ovaj projekat za cilj ima promociju naučnoistraživačkog rada ali i unaprjeđenje zdravstvene zaštite pacijenata.

“Samo takmičenje predstavlja izvanrednu priliku za razmjenu znanja iz svih polja kardiologije, za učenje novih dijagnostičkih i terapijskih smjernica, obnavljanje starih i sklapanje novih prijateljstava, a sve u jednom kolegijalnom takmičarskom duhu”, istakla je Hasić dodavši da će Bosnalijek i dalje ulagati u edukaciju stručne zdravstvene zajednice.

Mr. sc. dr. Amir Omerbašić kazao je da je riječ o takmičenju doktora iz kardiologije, radiologije, interne medicine i opšte prakse.

“Riječ je o jedinstvenim slučajevima koji će biti prezentirani tokom naredna dva dana i oni doprinose doktorima u njihovoj daljoj naobrazbi i novom iskustvu koje dosad nisu imali priliku vidjeti”, dodao je Omerbašić.

Doktor Omerbašić je kazao da je ovaj prvi CCRAC prevazišao očekivanja, a učesnici dolaze iz osam kliničkih centara, 12 bolnica i osam domova zdravlja.

IZVORPatria
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here